Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hihetetlen, mit tettek a csirkehússal, hogy háztájinak tűnjön

Sajnos nem ez az első eset, hogy így próbálják megtéveszteni az embereket.

Pár évvel ezelőtt volt már példa arra Romániában, hogy sárgára festett csirkehús került forgalomba, amiből később hatalmas botrány lett. Akkor „boldog csirkeként” (pui fericiți) árusították a színezett húst, ezzel azt a látszatot keltve, hogy szabadban nevelkedtek és nem kaptak hormonokat, tehát egészségesebbek az állatok. A botrány azóta már lecsengett, pedig most is lehet még kapni ilyen termékeket. Nemrég Galacon bukkantak fel megint ilyen húsok, ráadásul több árusnál a piacon.

A helyi rendőrséghez több lakossági bejelentés is érkezett, hogy a vásárolt sárga csirkék feldolgozáskor elvesztették színüket. A razzia során két eladónál összesen 12 kilót találtak, a harmadik személy pedig elszaladt a helyszínről, de ott hagyott 10 kilót az említett áruból. Az kofákat megbüntették, miután kiderült, hogy a csirkehúsokat üzletben vásárolták, majd befestették őket, hogy háztájinak tűnjenek.

A rendőrség felhívta minden vásárló figyelmét, hogy csak megbízható helyről vegyenek és gyanakodjanak, ha túl sárgának tűnik a hús színe.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!