Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Hónapokig megállás nélkül sírt" - nem könnyű az SOS Gyermekfalvak munkája

Vargáné Marika 34. alkalommal válik anyukává. A két csecsemő és a kamaszok mellé hamarosan újabb kisbaba érkezik! Az SOS Gyermekfalvak évente 400 gyereknek biztosít otthont.

Bogi anyukája a szülés után döntött úgy, hogy az újszülöttet a kórházban hagyja. A kisbaba pár naposan került nevelőszüleihez az egyik SOS gyermekfaluba. Sosem szoptatták, 3 napig egy csecsemőosztály inkubátorában volt, egyedül. Az első szeretetteli érintést nevelőszüleitől, Marikától és Károlytól kapta 3 nap után.

Eszterke 3 hónaposan került be ugyanebbe a nevelőszülői családba. A kisbabát szülei elhanyagolták, nem fürdették, pelenkája is alig volt. A lesoványodott csecsemő lázasan került be az SOS-be. Hónapokig megállás nélkül sírt, csak akkor nyugodt meg, ha kézben tartották. Eszterke féléves, azóta „szinte a lába sem éri a földet” – ahogy Marika férje mondja, mert állandóan kézben van.

Marikáék most 7 gyereket nevelnek a kecskeméti SOS gyermekfaluban. Az SOS évente 400 gyereknek biztosít otthont. Ők többnyire bántalmazás, elhanyagolás, szegénység, a szülők szenvedélybetegsége, halála miatt kerültek ki családjukból. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben testvéreikkel együtt nőhetnek fel. A nevelőszülők sokszor nagyon nehéz helyzetben vannak, úgy kell szeretniük a gyerekeket, hogy közben bármikor el tudják engedni őket. A cél ugyanis a gyermekek örökbeadása vagy – amennyiben lehetséges – visszagondozása a családjukba. Eszterkének, Boginak még mindkettőre van esélye.

Segítsd az SOS Gyermekfalvak működését itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!