Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Horrorsérülést szerzett az egyik pesti Mekiben, mégsem kapott kötszert a dolgozóktól egy fiatal

Mentőt hívtak volna, de kötszert nem adtak egy vérző fejű vendégnek a McDonald's dolgozói. 

Sokkoló történetet osztott meg egy férfi a Tékozló Homár fogyasztóvédelmi blogon. Az eset még karácsonyi (dec. 26.), de akkor is sok kérdést felvet. A férfi a párjával ment be a pesti, Kerepesi úton található McDonald's-ba, hogy egyenek. Többször is rendeltek, majd úgy döntöttek, hogy hazamennek, de a férfi még előtte kiment a mosdóba. Ekkor történt a baleset:

„Az étteremből a mosdóba nyíló ajtón belépve az ajtót behúzó kart nem vettem észre, ami az ajtófélfa magassága alatt volt- és lendületből bevertem a fejemet.”- számolt be Dániel, aki egy pillanatra megszédült, és egy körülbelül 2 cm széles vérző sérülést is összeszedett az ütközés következtében. Az erősebb idegzetűek a sérülésről készült fotót itt nézhetik meg.

A férfi egy zsebkendőt nyomott a fejére, majd a párjához sietett. Megkértek egy éttermi dolgozót arra, hogy hozzon kötszert, de az annyit mondott, hogy nem tud hozni. Ezután arra kérték, hogy akkor szóljon az étterem vezetőjének, aki esetleg bekötheti a sérülést, illetve felvettették: elég a Betadine is, csak legalább a sebet le tudják fertőtleníteni. A dolgozó azt mondta, ezeket a kéréseket sem tudta teljesíteni, ellenben hívhatnak egy mentőt.

A párt felháborították a történtek, és segítség hiányában inkább úgy döntöttek, hogy hazamennek, és otthon fertőtlenítették ki a sebet.

Az eset az egyik budapesti McDonald's-ban történt:

A Tékozló Homár a történtek kapcsán kikérte szakértő véleményét is, aki szerint az éttermet üzemeltető gazdasági társaság is felelősséggel tartozik az üzlethelyiségben tartózkodó fogyasztók testi épségéért a szerződésen kívül okozott kártérítés szabályai alapján. Ezen szabályok értelmében a vállalkozás köteles a másnak jogellenesen okozott kárt megtéríteni. Az okozott kár lehet vagyoni, és nem vagyoni jellegű, mint ebben az esetben. A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy a McDonald's honlapján elérhető házirend értelmében minden étterem rendelkezik elsősegély dobozzal, amit sérülés, rosszullét, vagy bármilyen egészségügyi panasz esetén elkérhető a dolgozóktól.

A fogyasztóvédelmi portál kereste a McDonald's-ot, de a cég egyelőre nem reagált a történtekre.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!