Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsimádó kolléganőnk kipróbálta a vegán burgert - erre még ő sem számított

Megkóstoltuk a vegán burgert, most pedig megosztjuk veletek, mennyire ízlett nekünk húsimádóként a zöldséges fogás. 

Igazi húsimádó vagyok, aki egy véres steaktől sem riad meg, így el sem tudom képzelni, milyen lehet az az élet, amiből kimarad ez az alapanyag. Pár évvel ezelőtt a testvéremre is úgy néztem – ételek tekintetében -, mint egy földönkívülire, pedig ő akkor csak vega lett. Fogalmam sem volt róla, hogy tudja majd kihagyni a nagymamánk rántott húsát, ráadásul önszántából. Számomra az élet elképzelhetetlen volt hús nélkül, sőt igazából úgy gondoltam, csak az édességekből lehet kihagyni.

Már éppen sikerült megbarátkoznom a nővérem új életével, amikor a legjobb barátnőm bejelentette: „Vegán leszek!” Teljesen kiakadtam. Csak úgy lemond a híres lasagnés estéinkről? De mivel ő sokkal fontosabb számomra, mint egy adag darált húsos tészta, csak megbékélek vele valahogy.

Szerencsémre most már nem csak egy-egy étlap alján bukkan fel néhány vegán falat, hanem egyre több étterem specializálódik húsmentes fogásokra. Ettől függetlenül  reménykedtem benne, hogy minél később érkezik el az a pillanat, hogy meg kell kóstoljak egy vegán kaját. Pechemre már a következő héten sikerült vacsiidőben összefutnom frissen vegán barátnőmmel, úgyhogy nem volt mit tenni, bele kellett vetnem magam a vegánok világába! Egy hamburgerezőbe vezetett az első utunk.

Mivel fogalmam sem volt, mit is szerethetnék egy ilyen helyen, a barátnőmre bíztam a választást. Meglepetésemre a burgerem egészen hasonlított a kajaképen bemutatottra – ez pedig az általam korábban fogyasztott húsos változataimról nem volt mindig elmondható. Eddig egy null a vegán burger javára!

Beleharaptam a hamburgerembe, aminek a bucija először egy roppanó hangot adott a fogam alatt, majd mint a puha vaj, azonnal elkezdett olvadni a számban. Egészen lassan értem el a salátához és a paradicsomhoz, ezek már megszokott ízek, szóval kíváncsian vártam az öntet eljövetelét. A vegánok ennek is megadják a módját és különleges mandulatejből készült pikáns mártással kenik meg a pogácsákat. Az öntet igazán jó kapcsolatot ápol az eddigi összetevőkkel, de jöjjön a főfogás: a híres pogácsa. A zöldséges, gombás korong sokkal szaftosabb, mint amire számítottam. Rögtön szét is omlik a számban és megpihen egy kicsit az ízlelőbimbóimon. Ezek után szinte fénysebességgel falom be a hambi többi részét, majd megyek a következőért.

Bármennyire is próbálnám tagadni, teljesen odavoltam a vacsimért. Azóta folyamatosan próbálom felfedezni a város többi vegán helyét is, de valamiért még mindig úgy érzem magam, mint egy punk, aki titokban komolyzenét hallgat.

Olvasd el korábbi cikkeinket: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!