Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így akarja lefogyasztani a túlsúlyos embereket a brit miniszterelnök

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke kalóriacímkék segítségével akadályozná meg, hogy elhízzanak a britek. 

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke elhízáspolitikájának részeként arra kötelezné az étteremláncokat, hogy a 250 főnél több embert dolgoztató éttermek kötelezően tüntessék fel étlapjaikon a kapható ételek és italok kalóriatartalmát

A brit kormány nem először javasolja a szabályozás beiktatását, két évvel ezelőtt már foglalkoztak a szigorúbb szabályozás bevezetésével. Az új törvény közel 8000 éttermet, kávézót és vendéglátóhelyet érintene, és az sem kizárt, hogy idővel a független éttermeket is kényszerítenék a kalóriatáblázat bevezetésére. A kormány szerint a tervezett jogszabály célja az, hogy az emberek már az étel kiválasztásánál tudatosan, az egészséges táplálkozás módja szerint válasszanak maguknak ételt.

„Az éttermek a táplálék összetételének pontos feltüntetésével átláthatóbbá és érthetőbbé tennék a vendégeik számára, hogy a kínálatukban szereplő ételek mennyiben felelnek meg az egészséges étkezés alapelveinek” – szerepel a szabályozásról szóló közleményben.

A kalóriajelölés plusz stresszfaktor?

A két évvel ezelőtt bemutatott javaslatról akkor egy táplálkozási zavarok kezelésével foglalkozó alapítvány, a BEAT azt nyilatkozta, a kalóriatáblázat megjelenítése kifejezetten káros lenne az egészségre, a bizonyítékok ugyanis azt mutatják, hogy a kalóriajelölés mindenféle étkezési zavart, rendellenességet súlyosbít, egyfajta plusz stresszfaktor lehet azoknak, akik valamilyen táplálkozási problémával küzdenek. 

A Public Health England népegészségügyi szolgálat szerint a brit felnőttek több mint 60 százaléka számít elhízottnak vagy túlsúlyosnak, a koronavírus-járvány pedig még inkább előtérbe helyezte az elhízottság problémakörét. Johnson az elhízás elleni akcióterv részeként betiltaná, hogy a televíziók este 9 után gyorséttermek reklámjait közvetítsék, valamint kalóriamegjelölést tenne az alkoholos italok címkéire is. 

Ez is érdekelhet: 

via diningguide, eater, azuzlet

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!