Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így derítheted ki, kihagytad-e kézmosáskor a tipikus vakfoltokat

Ellepték a netet az utóbbi időben a kézmosós videók, de talán egyik sem mutatta be azokat vakfoltokat, amiket a nagy dörzsölésben sanszos, hogy te is kihagysz. 

Valószínűleg te is megnézted már a Semmelweis Egyetem oktatóvideóját, ami bemutatja, hogyan kell helyesen kezet mosni, sőt abban is biztosak vagyunk, hogy láttad az UV-képeket arról, mennyit számít, ha tényleg 30 másodpercig mosod a kezedet. De mégis hogyan ellenőrizheted le magadnak, hogy jól megmostad, és egyetlen egy négyzetcentimétert sem hagytál ki? A legújabb videó ezt is megmutatja, vagyis pontosabban azt, hogy tényleg mindenhonnan eltávolítottad-e a kórokozókat, mert bizony vannak vakfoltok, amiket sokan kifelejtenek.

Egy spanyol videón egy férfi hófehér gumikesztyűben, fekete temperával szemlélteti, mennyire könnyű kihagyni bizonyos részeket kézmosás közben. Ilyen például az ujjaink vége, vagy éppenséggel a hüvelykujjunk, ami a legtöbb esetben kimarad. Ebben a videóban azonban szerencsére megmutatják nekünk, milyen mozdulattal tudod ezt is megszabadítani a bacilusoktól.

Kesztyű helyes levétele

Ez előző videó után az is kérdés lehet, hogyan kell helyesen levenni a gumikesztyűt, hiszen nem kéne a csupasz kezeddel hozzányúlnod a baktériumokkal teli kesztyűhöz. Szerencsére erről is készült egy fantasztikus videó:  

Ezeket olvastad már? 

via

Címlapkép: Getty

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!