Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így fuss a nyári hőségben

Egyszerűen képtelen vagy rávenni magad a futásra a nagy meleg miatt? Segítünk pár trükkel, hogy könnyedén vedd a kánikula kihívásait.

Ezeket mindig pótold

A melegben a szervezetünk nagy igénybevételnek van kitéve: az ereink kitágulnak, a szívünket fokozott munkavégzés terheli. A testünk hőszabályozó rendszere is nagyobb munkát végez, ennek köszönhetően többet izzadunk, emiatt sokkal több folyadékot veszítünk, ráadásul értékes ásványi anyagokat is. Ezek hiánya komoly fennakadást okozhat a szervezetünkben, pontosan ezért nagyon fontos, hogy futás közben odafigyeljünk a megfelelő mennyiségű víz és ásványi anyagok pótlására.

Ne veszíts a motivációdból

Tudjuk, hogy ilyenkor szuper egy hideg szobában ülni és limonádét kortyolgatva pihenni a kanapén, de gondolj arra, hogy az eddigi eredményeid a futásban kárba vesznek, ha sokat kihagysz. Ne engedd, hogy a meleg elrontsa az eddig elért eredményeidet! Minél többet hagysz ki, annál nehezebb lesz visszarázódnod és újra nekivágnod a köröknek.

Időzíts!

Lehetőleg 11 és 15 óra között soha ne fuss a szabadban! Próbáld meg előtte vagy utána letudni az edzést. Mindemellett figyelj oda arra is, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a hőséghez a testedet. Ha van pulzusmérő órád, azon keresztül objektíven is követheted a tested reakcióit. Tartsd be a megszokott edzészónákat még akkor is, ha a tempód sokkal lassabb, mint általában.

Kerüld ezeket a ruhákat

Bár nagyon jó, ha pamut ruhadarabokat hordasz úgy általában, mégsem ajánljuk edzésekhez, ez az anyag ugyanis nem vezeti jól az izzadságot. Lehetőleg válassz kizárólag futáshoz tervezett, akár UV-védelemmel is ellátott laza, technikai ruhákat. Ezek a szintetikus ruhák alkalmasak az izzadtság elvezetésére és a testfelület hűtésére.

Vizezd be!

Indulj el nedves felsőben és sapkában, és ha úgy érzed, akár egy vizes kendőt is tehetsz a tarkódra. Ha esetleg nyaralás alatt a vízparton futsz, akkor vigyél magaddal kendőt, így ha nagyon meleged van, benedvesítve ezzel hűtheted magadat.

Ezeket olvastad már?

via 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!