Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így kerüli el a szupermarketeket egy anyuka - veszélyes is lehet, amit csinál!

Joanna abból főz a családjának, amit éppen a lakóhelye környéken talál.

A járvány enyhülésével itthon szép lassan újranyitnak az éttermek, visszaáll minden a régi kerékvágásba, eltekintve attól, hogy a boltokban maszkot kell viselnünk. A világ számos országában azonban még mindig kijárási korlátozások vannak érvényben, így például Nagy-Britanniában is.

A szigetországban sokan állnak sorban a szupermarketek előtt, hogy beszerezzék a legfontosabb élelmiszereket. Egy kétgyermekes anyuka azonban ahelyett, hogy órákig a boltok előtt dekkolna, inkább heti 14 órát tölt a dél-angliai Plymouth-ot körülvevő erdőkben, hogy beszerezze családjának az ebédnek valót.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joanna Ruminska (@incredible_edible__) által megosztott bejegyzés,

A lengyel származású Joanna Ruminska gyerekkora óta szereti járni az erdőket és begyűjteni az ott fellelhető ehető növényeket, gombákat. Tavasszal medvehagymára, most bodzára vadászik. Családja teljesen növényi étrendet követ, az étkezésekhez szükséges táplálékok több mint felét az erdőből és a saját kertjéből szerzi be. Joanna állítja, ha holnap a járvány miatt bezárnának a boltok, ők valószínűleg akkor is túlélnének abból, amit a háza körül beszerez.

Joanna úgyanúgy jár az erdőbe, mint más a szupermarketbe: ír egy listát, amire szüksége lesz az ételek készítéséhez. Az  1-2 órás élelemszerző túrához gyakran csatlakozik lánya is. A beszerzett alapanyagokból készülhet pizza, vagy sült gomba. 

Azokat az alapanyagokat, amiket nem használ fel, fermentálja vagy befőzi. Így télen sincs gondban, ha háztáji növényeket, zöldségeket, virágokat szeretne fogyasztani.

A kétgyermekes anyuka életmódja iránt sokan érdeklődnek, tekintve hogy néhány bolt és étterem Nagy-Britanniában is zárva tart, online rendelés esetén akár több nap is lehet a szállítási idő. Módszerével azonban nem árt óvatosnak lenni. Az anyuka is óva int mindenkit attól, hogy egyedül gombászni induljon, az erdőben található gombák egy része ugyanis mérgező, és komoly baj lehet abból, ha valaki azokból eszik. Az sem árt, ha ez ember meg tudja különböztetni a gyöngyvirág levelét a medvehagymáétól.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: Instagram

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!