Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így készül a tökéletes meggyes piskóta – 3 receptet is mutatunk!

A nyári meggyszezont nem hagyhatjuk úgy a hátunk mögött, hogy ne készítenénk egy ízletes meggyes piskótát. Könnyed és nagyon finom recepteket hoztunk nektek! 

Nem véletlenül a meggy az egyik leginkább várt gyümölcs a nyáron. Készítsünk belőle levest, pitét, rétest vagy piskótát, bátran kijelenthetjük, hogy a meggyel nem lehet mellélőni. De hogyan készül a legjobb meggyes piskóta, mitől lesz a tészta egyszerre puha és ruganyos, hogyan maradnak fent a meggydarabok a tészta tetején, és mivel kell ízesíteni a süteményt ahhoz, hogy a végeredmény egyszerre legyen édes és fanyar, már-már üdítő? 

A következőkben három jól bevált receptet mutatunk – ezekből eddig még sosem maradt egy kocka sem másnapra. Kezdők és haladók, izzítsuk a sütőt! 

Egy igazi nyolctojásos fogás:

Elsőre soknak tűnhet egyetlen piskótába nyolc darab tojás, de higgyétek el, aki eddig kipróbálta ezt a receptet, egészen biztos, hogy csak jót tudott mesélni a süteményről. Szuperpuha piskótatészta, és még a meggydarabok sem fognak lesüllyedni. 

Erre lesz szükséged:

  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 8 db tojás
  • 40 dkg magozott meggy
  • vaj a forma kikenéséhez
  • csipetnyi só

Elkészítés: 

A tojásokat külön edényekben szétválasztjuk: a fehérjéket egy csipet sóval kemény habra verjük, a sárgákat pedig cukorral kifehéredésig habosra keverjük. Először a cukros sárgája habot adagoljuk a fehérjehabhoz, majd hozzászitáljuk a lisztet kisebb adagokban. A masszát kivajazott sütőformába öntjük, egyenletesen eloszlatva szépen rádobáljuk a levétől jól lecsöpögtetett, magozott meggyet (amit előzőleg picit lisztezhetünk, hogy ne süllyedjen le). 

Előmelegített, 170°C-os sütőben 35-40 percig aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezhetünk, de FONTOS, hogy ne nyitogassunk 5 percenként a sütő ajtaját, így ugyanis összeeshet a szépen növő piskótánk. Tálalás előtt hagyd hűlni egy fél órát, majd porcukrozva tálalhatod a közönségnek. Imádni fogják!!!

Klasszikus és N A G Y O N egyszerű:

Ehhez a meggyes piskótához hasonló alapanyagok kellenek, csupán az arányok mások, a videó segítségével viszont pikk-pakk elkészítheted!

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 400 g magozott meggy
  • ½ tasak sütőpor
  • 10 evőkanál forró víz
 

Elkészítés: 

A kimagozott meggyeket csepegtesd jól le, majd a sütőt melegítsd elő 160°C-ra. A tojássárgákat a porcukorral 10-15 perc alatt, gépi habverővel verd habosra. A víz felét evőkanalanként hozzáadagoljuk a masszához. Ezután a a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
 
Jöhet a tojásfehérje! Verd fel a fehérjéket kemény habbá, majd szépen fokozatosan adagolt bele a tojásos-lisztes masszába. Vigyázz a keveréssel, nehogy összetörjön a hab! A tésztát öntsd vajjal kikent sütőbe, majd dobd bele egyenletesen eloszlatva a lisztben meghempergetett meggyeket. A 160°C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül! 
 

Így még nem próbáltad, pedig megéri:

 
 
Azoknak is hoztunk egy receptet, akik nem szívesen készítenek klasszikus piskótát, vagy azért, mert inkább a kevert tészták hívei, vagy azért, mert még sosem voltak elégedettek a véleménnyel. Íme egy könnyű és könnyed tejfölös recept!
 

Hozzávalók:

 
  • 2 darab tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg meggy

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vajjal keverd habosra, majd keverd hozzá a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Vajjal kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bevont 24x39 cm-es tepsibe öntsd ki a masszát, majd oszlasd el a tésztában a meggydarabokat. Takard le a tepsit alufóliával, majd 200 °C-on süsd a süteményt 30 percig. A végeredmény nagyon puha lesz! 

Te melyiket fogod kipróbálni? 

Ez is érdekelhet:

címlap: Getty Images

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!