Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így könnyítsd meg az életed a konyhádban!

Mi most néhány olyan furfangot mutatunk, melyekkel a konyhai szorgoskodást gyorsabbá, eredményesebbé, vagy csak simán egyszerűbbé teheted! 
Takaríthatod kétnaponta a konyhát, de ha az elrendezése nem szolgálja a praktikumot, nem válik zökkenőmentessé a munka sem. A konyhai gördülékenységet azonban könnyedén megteremtheted, csak át kell gondolnod, mit és milyen gyakran használsz, ennek alapján pedig újra rendszerezheted a helyiséget.
 

1. Gondolkozz zónákban!

Gondolj úgy a konyhádra, mint egy sztárséf: oszd fel különböző zónákra! Legyen külön hely az előkészítésnek, a főzésnek, a tárolásnak és persze az étkezésnek is. 
 

2. Tartsd kéznél a fűszereket!

Minek nehezítenéd meg a saját dolgod, azzal, hogy szekrényekben elzárva tartod a fűszereket? Sokkal jobban megy majd a főzés, ha szem előtt van az összes fűszer.
 
 

3. Alakíts ki állomásokat!

A legjobb példa erre a kávé: a cukrot, a mézet vagy bármilyen, a kávéfőzéshez szükséges tárgyat tarts a kávéfőző közelében!
 

4. Gondolkodj szezonokban!

Ugyanúgy, ahogy például a tavaszi ruháinkat váltják a nyáriak a szekrényekben, úgy rendszerezz a konyhában is: például legyen helye a konyhában a kedvenc limonádés kancsódnak vagy a fagylaltkészítő gépnek a nyári szezonban! 
 

5. Spórolj az idővel!

A mosogatógép a konyhai eszközök legjobb találmánya – maradjunk ennyiben. A gépbe általában bekerül 5-6 pohár, igaz? Hogy ne legyen kész kínszenvedés és időigényes a kipakolás, keress a mosogatógéphez közeli helyet a tányéroknak és a poharaknak. 
 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!