Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így lesz tökéletesen tiszta a mosogatód - lépésről lépésre megmutatjuk!

Ha mosogatónk piszkos, úgy tud kinézni, mintha egy őskori lelet lenne. Pedig nem egy nagy ördöngösség a tisztán tartása, csak tudni kell, hogyan álljunk neki.

Ha tehetjük, mindenképp környezetbarát anyagokat használjunk mosogatónk tisztítására. Jó hír, hogy ezek általában jóval olcsóbbak is, mint szintetikus társaik. Sőt, a legtöbb megtalálható az otthonunkban! Hogy mire van szükségünk egy csillogó-villogó mosogatóhoz?  

Amire szükségünk lesz

Na, lássuk, hogyan is kezdjünk hozzá. Először is, minden nagyobb szennyeződést, ételmaradékot szedjünk ki a medencéből illetve a lefolyó szűrőjéből, majd vízzel öblítsük le.

A mosogatót szórjuk be szódabikarbónával, úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle. Egy puha szivaccsal, körkörös mozdulatokkal dolgozva töröljük át a mosdó felületét. A szódabikarbóna szemcséi olyan lágyak, hogy biztosan nem karcolják fel még a legsérülékenyebb mosogatót sem.

Ha ezzel végeztünk, öblítsük ki a mosogatót ecettel. Ne ijedjünk meg, nagy lesz a pezsgés! Az ecet természetesen fertőtlenít, miközben eltávolítja a vízkövet. Ezek után újra dörzsöljük át a szivaccsal, majd alaposan öblítsük ki a medencét vízzel.

Pucoljunk meg egy narancsot vagy citromot, és dörzsöljük át az egész mosogatót – a citrus héja szuperül szagtalanít, illatosít, miközben fényesíti is a felületet. Végezetül pedig töröljük át az egész mosogatót olívaolajos papírtörlővel.

Ezekkel az egyszerű, olcsó és természetes szerekkel hetekig tiszta és csillogó marad a mosogatónk!  

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

(via: savvysugar)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!