Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így manipulálják az éttermek az étkezésünket - a meleg fény például növeli az étvágyad!

Tudod, miért nem rendeled az étteremben azt, amit valójában szeretnél? És mitől gondolsz egy ételt minőséginek? Trükkök, amikkel szinte minden étteremben találkozhatsz.

Az étkezési szokásainkra és arra, hogy miből mennyit eszünk, a zene, az érzelmek és a színek is mind hatással lehetnek. Az éttermek is befolyásolják azt, hogy mi kerül a tányérunkra.

Ismerős az érzés, amikor szívesebben a másik tányérjából ennél, mert az tűnik finomabbnak? Ha az asztaltársaságodban valaki megelőzött a rendeléssel, és ugyanazt kérte, amit eredetileg te szerettél volna, jó eséllyel te már mást fogsz rendelni. Mivel az emberek általában egyediségre törekednek, így fordulhat elő, hogy ha már előtted kikérték azt, amit te akartál, akkor valami teljesen mást rendelsz, mint amit valójában szerettél volna. 

Ha olyan étterembe térünk be, ahol klasszikus zene szól a háttérben, hajlamosabbak vagyunk a drágább ételek közül választani. A gyorsabb tempójú és hangos zene azonban az alkoholfogyasztásunkat növeli.

Receptajánló:

Akár otthon, akár az étteremben, de ha minőségi étkészlettel és szép tányérból eszel, az ételt is finomabbnak, minőségibbnek fogod tartani, mintha papírtányérból, műanyag villával ennél. Természetesen ezzel nem azt mondjuk, hogy papírtányérról nem lehet finom egy étel, de ha megadod a módját, jobban fognak esni a falatok.

Ha svédasztalos vacsorán veszel részt, biztos, hogy annál több étel fogy, minél nagyobb a választék. Akkor is többet eszel, ha csak egy-kétféle ételből szedsz a tányérodra, ugyanis a változatosság általában nagyobb adagok elfogyasztására sarkall. Nemcsak a szánkkal, hanem a többi érzékszervünkkel, az orrunkkal és a szemünkkel is eszünk, éppen ezért van olyan nagy sikere a svédasztalnak.

A legtöbb esetben az éttermekben uralkodó színeket sem csupán a tulajdonos ízlése határozza meg. A bordó, a narancssárga, a piros színek, valamint a meleg fények növelik az étvágyat, miközben a kékes árnyalatok hatására kevesebbet eszünk. Nem hiába ritkák az olyan éttermek, ahol a kék szín és a hideg fények dominálnának.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!