Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így spórolj ezreket az iskolakezdés előtt - 5+1 tipp, amit érdemes megfogadnod!

Iskolakezdés előtt mindig meg kell húzni a nadrágszíjat. Néhány trükkel elérheted, hogy hónap végére ne menj tönkre anyagilag!

Akár általánosba, akár középsuliba megy a gyerek, az iskolakezdés mindig megterheli a pénztárcát. Egy 2016-os GfK-s felmérés szerint az általános iskolát kezdő gyermekre átlagosan 84 ezer forintot (benne vannak az informatikai eszközök, és bútorok ára) költenek a szüleik, a felső tagozatra járó gyerek tanszereit olcsóbban is, akár 10-15 ezer forintból is kihozhatod. Hogyan úszhatod meg a költséges iskolakezdést? Segítünk!

1. Legyen listád!

A legtöbb iskola listát küld a beszerzendő tanszerekről, könyvekről. Ez jó kiindulóalap arra, hogy saját bevásárlólistát írj. Jól gondold át, hogy mire van szüksége a gyerekednek, és a boltban ne vásárolj több terméket annál, mint amennyit a listádra írtál. Ha nagyon alapos szeretnél lenni, akkor előre írd fel a várható kiadásokat.

2. Nézz körül a házban!

Nem kell mindig mindenből újat vásárolni. Simán előfordulhat, hogy a házban ott lapul valahol néhány üres füzet, vagy használaton kívüli golyóstoll. Amit lehet, hasznosíts újra!

3. Figyeld az akciókat!

Akárcsak egy normális bevásárlás során, a tanszerek beszerzésénél is érdemes figyelni az akciókat. Lehet, hogy anyagilag jobban jársz, ha a füzeteket nem a papírírószerboltban, hanem szupermarketek polcairól szerzed be. Néhány forintos különbség is számít, sok kicsi, sokra megy alapon.

4. Oldd meg házilag!

A legtöbb pénzt azzal spórolhatod, ha néhány eszközt magad készítesz el. Ráadásul, a környezetet is kíméled azzal, ha nem vásárolsz műanyag könyv- és füzetborító fóliát. Minimális kézügyességgel készíthetsz tolltartót konzervdobozból, befőttesüvegből, vagy borítót régi újság- és csomagolópapírból.

5. Köss kompromisszumokat!

A gyerekek hamar bele tudnak szeretni egy illatos tollba, vagy egy szép füzetbe. A drága, menő eszközökkel lehet villogni az órákon, de nem feltétlenül hasznosabbak az olcsóbb tanszereknél. A gyerekeddel érdemes kompromisszumokat kötni. Hagyd, hogy néhány dologban ő döntsön, hiszen róla szól a sulikezdés, de a pénztárcád érdekében érvényesítsd a saját akaratodat!

+1. Próbálj olcsó ételeket készíteni

Iskolakezdés idején nem árt, ha a konyhai költéseidből is lefaragsz! Gondold át, mi van a kamrádban, hűtődben, ami jól jöhet a főzésnél. Olcsó receptekkel rengeteg pénzt takaríthatsz meg hónap végén.

Ezeket olvastad már?

via WRAL,

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!