Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így tölti egy reggelét Erzsébet királynő a karanténban

Forró fürdő, skótdudaszó és séta kutyákkal: mi is szívesen átvennénk a királynő reggeli rutinját.

A 93 éves II. Erzsébet nem mutatkozik minden nap, néhány hete mégis bejelentkezett windsori kastélyából, ahová önkéntes karanténba vonult márciusban. A beszédnek nagy hatása volt az egész világon: a királynő ritkán szólal meg, de akkor mindig nagy ereje van annak, amit mond.

Mit csinál Erzsébet?

A világon mindenütt sokan vannak olyanok, akik számára fontos viszonyítási pont az, a királynő miként reagál különleges vészhelyzetekre. Minden aprócska részlet fontos lehet, az is, mit csinál, eszik, hallgat, ezért az Insider riportere úgy döntött, alapos kutatómunkával összeszedett információk alapján megpróbálja leírni, milyen lehet a királynő egy napja a karanténban, milyen napirend szerint él most, és megpróbálja ő maga ezt az életformát követni egy hétig.

Sütemény és tea

A királynő a reggelt pontban fél 8-kor egy teával kezdi, amelyhez néhány szem kekszet rágcsál el. Közben rádiót hallgat. A tea önmagában elég szokványos kezdete egy angol napjának, a keksz már valamivel kevésbé az, ahogy a rádiót is inkább háttérben hallgatja az átlagember, sokkal pihentetőbb teázás közben figyelni rá – állapította meg a riporter.

Ezt tudtad?

II. Erzsébet és férje is ezért az egyszerű leveles sütiért rajonganak

Fürdés és skót duda

Nyolc órakor beül egy kád vízbe. A furcsaság a dologban az, hogy a kádat a személyzet nem tölti tele, csak félig, így a napi rutint tesztelő riporternő igen kényelmetlennek érezte a helyzetet, és nem tudta mire vélni a dolgot. A királynő a fürdőt követően elfogyasztja a reggelijét, ami vagy kukoricapehely, vagy zabkása, miközben a palota előtti skótdudások zenéjét hallgatja. Bár a windsori kastélyban nem biztos, hogy zenére reggelizik, azért Youtuberól skótdudás videókkal festette alá a reggeli zabkásáját az Insider újságírója is, de be kellett vallania, hogy ezt a szertartást nem bírta elviselni három napnál tovább, és a negyedik napon nagy örömmel ette a reggelijét teljes csendben.

Papír, boríték

Reggeli után a királynő válaszol a leveleire és egyéb papírmunkát végez. Mikor ezt a napirendi pontot követte az újságíró, rájött, hogy évek óta nem levelezik már senkivel, és ez valójában szomorú dolog, így nagyon boldoggá tette ez a lassú, régi szertartás, mikor hagyományos, postai levelet írt a nagymamájának és egy külföldi barátnőjének.

Egészségügyi séta

A levelezés elrendezése után következik a séta a kutyákkal. Erzsébetnek valószínűleg nem kell aggodalommal kerülgetnie az embereket a biztonságos távolságtartás miatt a tágas kastélykertben, így ez is egy remek, pihentető karanténban is végezhető mozgásforma, állapította meg az újságíró. Tanulságként a következőket vonta le: a napirend jó dolog, nyugalmat ad ebben a furcsa helyzetben, mikor az ember otthonról dolgozik, és nem megy sehová, ahogy a kutyasétáltatás és a levelezés is olyasmi, amit visszahozna a saját rutinjába, amelyet a királynőjének hatására fejlesztene ki.
 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!