Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így változtak a Szomszédok főszereplői az elmúlt 20 évben

Húsz éve ért véget a Vágási, Mágenheim és Takács család mindennapjait bemutató sorozat. A sorozat azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Mintegy húsz évvel ezelőtt ért véget a kilencvenes évek legnépszerűbb magyar sorozata, a Szomszédok. A panelélet mindennapjait bemutató retró széria a mai napig nagy népszerűségnek örvend a különböző mémeknek és videóknak köszönhetően. 

A gazdagréti lakótelep panelházainak lakói közül még sokan köztünk vannak. Most róluk készítettünk egy rövid összeállítást.

Janka néni – Pásztor Erzsi

Janka néni sokszor nézett a pohár fenekére, mégis szerethető karakter a sorozatból a mai napig. Imádja a plebejus ételeket, mint a rakott krumplit, vagy a zöldbabfőzelék, főleg, ha Jutka főzi.

Pásztor Erzsi a Szomszédok óta ritkán tűnik fel a tévében, csak néhány színdarabban játszik. A 83 éves színésznőnél 2018-ban végbélrákot diagnosztizáltak, amiből sikerült felgyógyulnia.

Vágási Feri – Nemcsák Károly

Gazdagrét keményfiúja, Batman-je, Chuck Norrisa, Magnumja, és még sorolhatnánk a ráaggatott jelzőket. Vágási Feri sokszor megvédte a lakótelepieket, de míg verekedésben ő volt a király, addig a főzésben nem remekelt annyira. Egyszer sült krumplit készített szalonnadarabokkal vacsorára. Még jó, hogy Jutka sosem fogyókúrázott!

Nemcsák Károly 2011 óta a budapesti József Attila Színház igazgatója. 2018-ban 23 évnyi házasság után vált el Darvas Ilonától, akitől két fia született.

Etus – Csűrös Karola

Etus igazi bölcselkedő művészlélek volt a sorozatban, különböző kerámiákat és cserépkályhát gyártott, ezért nem szűkölködött sosem. Még arra is futotta, hogy Mágenheiméket segítse a bajban. Férjét elvesztette, de több kérője is volt. Károllyal egy estélyre is elmegy, ahol sajnos éheztetik. Néha Mágenheiméknél is kiköt, ahol egyszer egy kicsit odaégett vacsorával kínálják.

Csűrös Karola férje, Horváth Ádám (a Szomszédok rendezője) halála óta magányosan él. A 83 éves színésznő nem nagyon mozdul ki az otthonából sem, de jó barátságot ápol Pásztor Erzsivel, akivel fiatalabb éveikben még egyáltalán nem voltak jóban.

Julcsika – Ábel Anita

Julcsika mindent szeretett, amit általában egy fiatal szeretni szokott. Jóízűen kanalazta a fagylaltot édesanyja társaságában, és ette a melegszendvicset az iskolában. Amikor pedig végre elköltözött otthonról, akkor az első szülinapi lakomája rántott hús volt, krumplipürével.

Ábel Anita jó emlékeket őriz a Szomszédokról, de semmi pénzért nem szerepelne újra benne. Azt a korszakát már lezárta. Anita a sorozat után több műsor házigazdájaként feltűnt, jelenleg a NőCommentet vezeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anita Ábel (@abel.anita) által megosztott bejegyzés,

Gábor Gábor – Koltai János

Gábor Gábor, az élelmes vállalkozó az ételek helyett inkább az italokért rajongott. Újévkor sem hazudtolta meg önmagát, hullarészegen esett be Mágenheimékhez.

Koltai János a Szomszédok után kevesebb szerepet vállalt filmekben és sorozatokban. A 84 éves színész ugyanakkor rendszeresen látható a Madách Színház Mary Poppins és a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicaljeiben.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: MTVA/Archívum

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!