Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

II. Erzsébet elment egy boltba, és nagyon meglepődött azon, hogy már így is lehet fizetni

Bár valószínűleg II. Erzsébet királynőnek sosem kellett bevásárlókocsit tologatnia a közeli szupermarketben, a minap még ő is elcsodálkozott azon, hogy zajlik ma a bevásárlás.

Idén ünnepli alapításának 150. évfordulóját a Sainsbury's nevű élelmiszerbolt, mely ebből az alkalomból újramodellezte első, a Drury Lane-en található üzletét. A legelső Sainsbury's bolt másolatába II. Erzsébet királynő is ellátogatott, akinek a tárlatvezetés végén igen csak nagyra kerekedett a szeme a látottaktól.

Pár hete mutattuk be, hogyan történik a fizetés a már említett híres angol boltokban. A Sainsbury's üzleteiben nincsenek kasszák sem pedig pénztárosok, egyszerűen egy QR-kód leolvasásával tudjuk kifizetni a megvásárlásra szánt árut.

Ha jobban belegondolunk, ez az eljárási mód még nekünk is nagyon szokatlan és új (pedig valószínűleg sokan próbáltunk már fizetni önkiszolgáló kasszáknál), hát még a királynőnek, aki valószínűleg élete során még csak rendes kasszánál se nagyon fizetett. 

A rövid videóban a bolt egyik vezetőjét láthatjuk, aki elmagyarázza II. Erzsébetnek az önkiszolgálós kassza lényegét. A királnyő egy kis huncut mosollyal rögtön meg is kérdezi, hogy nem lehet-e csalni és átverni a fizetés során ezt az ultramodern technológiát, az üzletvezető azonban rögtön megnyugtatja őfelségét, hogy a kassza melletti mérleg szinte minden áru súlyát képes felismerni, így a csalás esélye igencsak kicsi. 

Az érdekes, ám de valószínűleg kimerítő tárlatvezetés végén a 93 éves királynő egy csokor virággal, és egy merőben új információval a birtokában távozott az üzletből. 

EZ IS ÉRDEKELHET: 

via cosmopolitan.com

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!