Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ilyen drasztikus feminista nézeteket vall a veganizmusról Natalie Portman

Gondoltál már arra, hogy mikor tojást eszel vagy tehéntejet iszol, egy nőstény állatot zsákmányolsz ki? Natalie Portman gondolt, és nézeteit meg is osztotta a nagyérdeművel.

Manapság a veganizmus olyan, mintha tüsszentenénk. Meg se lepődünk rajta, annyiszor halljuk, naponta kerülnek elő újabb ismerősök, akik kacsintgatnak az irányzat felé, konstans születnek a szakácskönyvek is a témában – sokan trendből, sokan meggyőződésből, még többen pedig egészségügyi okokból követik. Mert egyszerűen jobban érzik magukat állati eredetű élelmiszerek (és használati tárgyak) nélkül, ehhez pedig bónuszként járul hozzá a megnyugtató érzés: „miattam egy állat sem halt meg.”

Ez is érdekelhet:

Ettől a falat ételtől hagyott fel Anne Hathaway a vegán életmóddal

A vegán hírességek száma egyre nő, bár nálunk egyelőre kevesebben vannak (például Steiner Kristóf vagy Puskás Peti), de külföldön hemzsegnek: Zac Efron, Michelle Pfeiffer, Peter Dinklage, Miley Cyrus, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, Madonna vagy Natalie Portman is vegánhívő.

Utóbbi, a gyönyörű Natalie Portman színésznő gyerekkora óta nem eszik húst, és egy évtizede vegán – az ő tevékenysége azonban a veganizmuson is túlmutat, ugyanis feminista eszméivel vegyíti a kettőt, ebből kiépítve sajátos, igen drasztikus ars poeticáját.

A prove.hu cikkéből megtudtuk, Portman nem régen a We Charity jótékonysági szervezet keretein belül, 16 ezer diák előtt tartott előadást a témában, és nem finomkodott nézeteivel kapcsolatban, amikor elmesélte, hogyan kapcsolódik össze benne a feminizmus és a vegánság.

„Kizsákmányoljuk a női testet, a nőstény állatok csodálatos természetét azért, hogy tojást és tejterméket ehessünk” - Portman tehát odáig megy, hogy nem elég az állatokat védeni, a nőstényeket kiemelten fontos, hiszen nem vehetjük el jogtalanul a tehenek és csirkék tejét, tojását, húsát saját magunk kényelméért.

Vegán receptjeinkből:

Az állatjogi aktivistaként is tevékenykedő Natalie a hús- és élelmiszeripar kegyetlen működésére is kitért:

„A tejiparban az anyákat elválasztják a gyermekeiktől. A haszonállatok betegen, összezsúfolva, bezárva élnek a tejük és a tojásaik miatt. Nem sok kell hozzá, hogy párhuzamot tudjunk húzni aközött, hogyan bánunk az állatokkal és az emberekkel.”

Hallgatóságát pedig arra kéri, ne hagyja, hogy bárki a vegánokat gúnyolja, és legyen büszke, hogy vegánként, állat- és nőijogvédőként szívén viseli mások sorsát.
 

Ezt is nézd meg:

forrás

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!