Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Imádta az édeset, de nem evett cukrot vagy csokit" - Michael Jackson és az ő evési szokásai

Ha gondolkoztál valaha azon, hogy mit és hogyan szeretett Michael Jackson a konyhában, jó helyen jársz!

Michael Jackson 2009 óta nincs velünk – nálunk a szerkesztőségben rendszeres megemlékezés tárgya, minden héten többször megszólal egy-egy zenéje, sőt, van olyan közülünk, aki szerelemmel rajong a Black or White klipjéért (is).

Annak idején elég súlyos gyógyszertúladagolásról lehetett hallani halála kapcsán, magánéletéről pedig mindig is maximum találgatások terjedtek. Lánya, Paris azonban most elárult pár részletet, és nem másról, mint apja evési szokásairól! 

Paris egy a Rolling Stone magazinnak adott interjújában mesélt arról, milyen volt apjával élni, aki – meglepő, nem meglepő – állítólag zseniális szakács volt. 

„Az ő rántott csirkéje volt a legfinomabb a világon, sőt, édesburgonyapitét is megtanított készíteni” – emlékszik vissza. A hardcore Jackson-rajongóknak valószínűleg nem hat az újdonság erejével az infó, miszerint ez a két étel a kedvencei közé tartozott.

Édesburgonyás receptjeinkből:

Ezzel szemben Magic Johnson kosarazó visszaemlékezése szerint első Jacksonnál tett látogatásakor a sztár éppen egy kosár KFS-s csirkeszárnyat fogyasztott. Frank DeCaro író Michael halála után pár évvel megjelentetett egy már elhunyt hírességek receptjeit felvonultató szakácskönyvet, amiben többek közt az énekes népszerű édesburgonyapite-receptje is helyet kapott.

Személyes séfje, Mani Niall, aki már a Thriller album megjelenése (1982) előtt is neki dolgozott – ami egyébként azóta is a legtöbb példányszámban eladott popalbum a világon – úgy emlékszik vissza, hogy Michael időtlen időkig képes volt kibírni evés nélkül, aztán egyszer csak arra eszmélt, hogy farkaséhes, viszont nem volt könnyű olyan fogást találni, ami kielégítette igényeit.

Nagy kedvence volt a mexikói kaja, például a fűszeres, füstölt, vöröschilis enchilada, vagy a grillezett tofu shish kebab kuszkusszal – azaz nyársra tűzött grillezett tofu zöldségekkel. Hektikusan étkezett, de gyermeki körében általában odafigyelt – amikor hotelekben szálltak meg, általában csirkét fogyasztottak barnarizzsel, zöldségekkel.

„Szerette a pizzát, a tésztaféléket viszont nem. Imádta az édeset, de cukrot vagy csokit nem evett. Olyan vegetáriánus volt, aki nem szerette a zöldséget.”

És ezeket láttad?

via foodenvy, fotó innen

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!