Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt az áfonyaszezon - Ennyibe kerül a szupergyümölcs, ha magadnak szeded

Júliustól szeptemberig érnek a kékesfekete gyümölcs termései. Frissen vagy fagyasztva is nagyon jól tárolható, ezért érdemes beszerezni a rendkívül értékes áfonyából.

Elkezdődött a „szedd magad” akció Magyarország első áfonya kertészetében. Az Áfonya Kert Nagykanizsa egészen augusztus közepéig várja azokat, akik szeretnék maguk beszerezni a friss áfonyát. A kertészet  a Zalakaros melletti Galambok község nyugati külterületében található. A legközelebbi „szedd magad” akciót július 29-én reggel 7 és dél között tartják.

Tudtad-e?

Az áfonyát a gyümölcsök közül a legjobb antioxidáns forrásként tartják számon. A bennük lévő antocián nevű vegyületek fontos szerepet töltenek be a szabadgyökök semlegesítésében, csökkentve a rák kialakulásának kockázatát. 

Az áfonyaszedés önmagában is érdekes élmény lehet, és így biztosan friss gyümölcsökhöz juthatunk. Az általunk szedett gyümölcsök ráadásul olcsóbbak is. Mint azt a kertészet oldalán írják, a mi szedjük a gyümölcsöt, akkor kilogrammonként 2900 forintos áron juthatunk hozza. A rendelésre szedett, előre elkészített gyümölcs kilogrammonkénti ára 3400 forint.

Áfonyás kedvenceink:

A szüreten résztvevők számára elérhető a friss, idei, tartósítószer nélküli, 100%-os áfonya lekvár is.

...ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!