Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt a legnagyobb lángosverseny győztese!

A magyar lángosrajongók ismét döntöttek, és idén is megszavazták az idei Lángos Voks díjazottjait. Ebben az évben a békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett az első helyen.

Idén a a békéscsabai Mester Lángos Büfé nyerte a megtisztelő „Vénusz kedvenc lángosozója 2016” címet, és az 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyereményt.

Sikerült az élre törni

A vasútállomás közelében található, 2008 óta működő Mester Lángos Büfé 840 szavazattal végzett a nagy lángosmegmérettetés első helyén, és érdemelte ki így a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2016” címet, illetve az ezzel járó 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyereményt. „Tavaly a második helyen végeztünk, így nagy örömmel töltött el, hogy ebben az évben sikerült a mezőny élére törnünk. Különösen azért vagyok büszke erre a győzelemre, mivel a lángos tésztáját, amit vendégeink úgy szeretnek, jómagam kísérleteztem ki és tökéletesítettem majdnem fél éven keresztül. Ilyenkor úgy gondolom, hogy megérte. Ami pedig a feltéteket és a töltelékeket illeti, mi nem spórolunk semmivel – sem a mennyiséget, sem a választékot illetően. Jelenleg 56-féle lángosból választhatnak a vásárlók, mely a töretlen kísérletezési kedvünknek köszönhetően folyamatosan bővül”- nyilatkozta a nyertes, Szpisják György.

Lángosajánló a Nosalty oldaláról

További díjazottak

A második helyen idén a Balatonmáriafürdőn található Gyufa Büfé végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a dorogi Dénes Lángossütő állhatott fel, akik 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek.

Balatoni különdíj

A balatoni különdíj esetében úgy tűnik, hogy a Tihanyi Piac Lángossütői letaszíthatatlanok a trónról, ugyanis megújult néven, de változatlan lelkesedéssel győzedelmeskedtek. Ezzel immár egyhuzamban harmadik éve érdemelték ki a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója” címet, mely mellé szintén 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény társul.

Új platform

Az idei Vénusz Lángos Voks különlegessége az volt, hogy a verseny egy teljesen új platformon, a Lángosvoks-oldalon várta a lángosozókat és lángosrajongókat. Az egyre bővülő országos lángosadatbázis így az idei verseny végére már 657 lángozóval büszkélkedik, így amennyiben nem szeretnénk a véletlenre bízni magunkat, érdemes ránézni az országos lángostérképre, ha egy igazán finom, ropogós lángosra szeretnénk ráharapni.

A kedvencek

A verseny során az ideális lángosról kiderült, hogy a szavazók ebben az évben is egyöntetűen a roppanós, közepesen vastag tésztájú, sok tejföllel és fokhagymával ellátott verziókat kedvelik leginkább. A klasszikusok mellett egyre nagyobb teret nyernek a töltött, illetve a különlegesebbnél különlegesebb variánsok is, azonban az biztos, hogy bármilyen is legyen a kedvencünk, a lángos örök része marad a magyar nyárnak.

Tudj meg többet a Vénusz Lángos Voksról itt!

...és ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!