Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt egy térkép a hazai közkutakról - a tökéletes segítség, hogy túléld a kánikulát

Hirtelen tört ránk idén a kánikula, ebben az időben az egyik legfontosabb teendőnk a folyadékfogyasztás. Ebben segít ez a szuper interaktív térkép a hazai ivókutakról.

Idén nyáron az októberi hangulatú május után a június rögtön belehúzott, és szinte „pillanatok” alatt tört ránk az igazi, nyári kánikula.

Azt mindannyian tudjuk, hogy egészségünk érdekében ebben az időszakban kiemelten fontos a megfelelő napi folyadékfogyasztás, hiszen az extrém melegben gyorsan kiszáradhatunk és rosszul lehetünk.

Mi is megírtuk sokszor, hogy folyadékpótlásra legalkalmasabb a víz. Akármennyire is szeretjük kritizálni a hazai vízminőséget, valójában nagyon szerencsések vagyunk, hogy – az ország nagy részén – iható minőségű víz folyik a csapjainkból. Ha azonban távol vagyunk az otthonunktól, és épp nem is ülünk az irodában, akkor néha nehézkes lehet megoldani a vízpótlást, akárcsak inni egy pohár vizet, akár újratölteni a kulacsunkat. Nyilvánvalóan nem megoldás, hogy naponta többször üljünk be egy kávézóba inni, és az sem a legszerencsésebb, ha műanyagpalackokkal tömítjük tele a városi szemeteseket.

Erre a problémára – avagy hol juthatunk ivóvíz minőségű vízhez ingyen – nyújt szuper megoldást a közkutak.hu oldalon található, illetve applikációként letölthető (iOS itt) interaktív térkép, amelynek segítségével gyorsan megtalálhatjuk az adott helyzetünkhöz legközelebb található közkutat. A nagyítható térkép ivóvíz ikonnal jelzi azokat a kutakat, amelyeknél nyugodtan ihatunk – én leellenőriztem, rajta van az a kút is, ami a mi utcánkban van. Én már le is töltöttem az applikációt, hiszen a hétvégi családi bringázáson is egy ilyen kút segített nekünk a frissítésben. Abban is biztos vagyok, hogy a kirándulásinkon, városnéző túráinkon is nagy hasznunkra lesz ez a térkép.

Kattintsatok a térképre és fedezzétek fel a közeli ivókutakat!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!