Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt a válasz, hogy miért eszik mindenhol a magyar

Örök dilemma, hogy miért a magyar ember rántja elő elsőként az alaposan megpakolt rántott húsos szendvicsét és a lángolt gyulajiát a vonaton, mintha nem lenne holnap...

A fenti tézis után tehát akár ki is jelenthetjük, hogy a magyar nép hungarikuma lett az utazás közbeni folyamatos evés, legyen szó a vasútállomáson vett hamburgerről, a nagymama csomagolta sajtos pogácsáról és házi kolbászról, vagy a hajnali indulás előtt összedobott rántott húsos szendvicsről.

A lényeg, hogy már a vonatot indító füttyszó előtt bontogassuk az alufóliából a csípőssel és hagymával telepakolt gyrost, vagy szisszenjen a sör, pukkanjon a csipszes zacskó.

És persze mindenből sok legyen, nehogy az utazás végéig hiányt szenvedjünk a jó falatokban, és a szomszéd ülésen hörcsög módjára falatozó úr szájából kelljen kinéznünk az otthonról csomagolt fasírtgolyókat.

A magyar ember csillapíthatatlan étvágyának és kényszeres evésének nyomába eredve találtuk meg azt a nosztalgikus videót, ami a szocialmizus ideje alatti abszurd és „megmosolyogtató” gondolatokkal ad magyarázatot a múltból hozott étkezési szokásainkra, és legfőképp arra,

hogy „miért eszik a magyar” vagy miért vált védjegyünkké a citromleves üvegbe készített limonádé, a vastagra szelt kenyér sült csirkecombbal papírszalvétába csomagolva.

A „magvas gondolatok” között olyan örök magyar igazságok hangzanak el, mint a riportban felcsendülő „mindent, amit megeszel, azt tőled senki nem veheti el” című prófétai dalocska üzenete, de az „amit megeszek, az az enyém” és a „mert van mit ennie a magyarnak, mert a szocializmus megtermeli” válaszokkal is takaróztak a tudományt is kihízó magyar emberek.

Még több nagyon nosztalgikus cikk és recept erre:

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Fri, 2016-08-05 11:04

Szerintem ebben semmi magyar sajátosság nincs. Minden nép megéhezik és eszik utazáskor is, a világon mindenhol, max. nem rántotthúsos szendvicset.

Antalbaba
Antalbaba Thu, 2016-08-04 20:13

2 verzió volt gyerekkoromban: vagy Daedalon - ami vagy használt, vagy nem; ill. tapasztalati alapon ha folyamatosan tele volt a poci, akkor nem tudott felkavarodni ;-) Nem megérte zabálni a célig?