Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie Oliver: -12 kg 3,5 hónap alatt!

A népszerű brit sztárszakács lefogyott 12 kilót, és jobban néz ki, mint valaha! Na ő vajon hogy csinálta?

Én személy szerint 100%-ban odáig vagyok Jamie Olivérért, ezért a pörgős nyelvű, öniróniától sem mentes, imádnivaló akcentussal beszélő brit séfért, aki 15 éve szórakoztat minket műsoraival. Tiszta őrültként akárhányszor meg tudom nézni a műsorait, teljes mértékben magával ragad az alapanyagok, ételek imádatának és persze tiszteletének sugárzása. Na meg a kis pöszesége is elbűvöl.

Annak idején nálunk is a robogós-kislakásos-baráti vacsorás Pucér szakáccsal debütált, és az elmúlt másfél évtizedben gyakorlatilag minden műsora elért hozzánk is, számos könyve jelent meg magyar nyelven, és tavasz óta színes folyóirata, a Jamie magazin is megvásárolható nálunk.

Ha valaki végigkövette itthonról pályafutását, emlékezhet a kölyökképű mosolygós pucér szakácsra 15 évvel ezelőttről, aztán az évek alatt szép lassan kikerekedő képű 1-2-3-4 (gyönyörű) gyerekes családapára, a sikeres üzletemberre.

A főzéssel töltött évek Jamie felett sem múltak el nyomtalanul, ez jól látszott TV-műsoraiból. De mielőtt elkezdtünk volna aggódni, szerencsére megállt a folyamat, és ma így néz ki az idén 40. életévét betöltött séf (meg két szuperhelyes gyereke):

Mi a titka?

Hát, szerencsére semmi ördöngös varázslat.

A „hivatalos verzió” szerint 40. életévéhez közeledve Oliver rádöbbent, hogy az élet véges, és ideje változtatni, az egészségével is törődni, hogy minél hosszabb életet élhessen. (Igaz, Insta oldaláról az is kiderül, hogy a Kék Zónák közé sorolt Costa Ricán is főzött egy 106 éves úriembernek, lehet, hogy tőle tudta meg aztán, hogy mit kell pontosan tennie a hosszú élet érdekében!)

Tudd meg, melyek a hosszú élet titkai!

A hosszú élet 12 titka

Mindenesetre Mr. Oliver dietetikusokkal és alvásszakértőkkel konzultált, elhagyta étrendjéből a kényeztető komfortételeket, és rákapott a tengeri hínárra. Mondjuk ez utóbbi szerintem csak ilyen bulvárérdekesség, nyilván nem ezen múlt a 12 kiló leadása 3,5 hónap alatt. És ahogy elnézem a testfelépítését, biztos vagyok benne, hogy a rendszeres sport is szerepet játszott a kitűnő eredményben.

Szóval persze a szupertitokról nem kapunk információt, de nagy valószínűséggel azért, mert nincs is. Odafigyelés, szakember által felügyelt étrend, normális, természetes  alapanyagok és ételek, testmozgás, megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés – ennyi Jamie Nagy Titka.

Kicsit magam felé hajlik a kezem, de nagy örömmel tölt el, hogy Jamiet évek óta dietetikusok is segítik a munkájában. Ma már online receptjeinek energia- és tápanyagtartalma elérhető, TV-műsoraiban is egyre több szó esik tápértékről, kalóriacsökkentésről, szerencsére nem erőltetett, hanem természetes módon. Mondjuk amikor az egyik 30perceskaja-epizódban először hallottam, hogy használjunk joghurtot a tejszín helyett, illetve hogy a húsról szedjük le a zsíros részeket, akkor egyik szemem sírt, a másik meg nevetett, hiszen pont Jamie volt az, aki sosem húzódozott a cupákoktól ételeiben.

De félre ne értsetek, az irány jó, tetszik, az ételek, a főzés élvezete pedig továbbra is sugárzik a fickóból, úgyhogy csak így tovább, én tutira rajongó maradok!

via HuffPost UK

Szólj hozzá!

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ulviol
ulviol / ulviol Sat, 2015-08-29 13:41

Mi is észrevettük Jamie pozitív változását - családilag nézzük a műsorait, imádjuk. Szerencsére egybeesett a mi életmódváltásunkkal, kb. Egyidősek is vagyunk vele, így jó volt hallani, hogy említi az egészségesebb főzési módot. Szerencsére ő mindig is sok zöldséget használt, így a korábbi receptjei is használhatók, kissé zsírszegényebben. Épp nemrég beszélgettünk róla, hogy mintha 35 év körül megváltozna az anyagcsere, és Ő ezt milyen szépen kezeli. Példát lehet venni róla, mi gyekszünk is.

Azt jó megtudni, hogy dietetikussal dolgozik, hátha sokan követik a példáját! mi is voltunk családilag. Mindenkinek ajánlom! Egy tanácsadás során nagyon sok mindent megtudtunk, személyre szabottan. Előtte divatdiétákkal is próbálkoztunk, de végül kiderült, hogy jó, hogy abban nem voltunk kitartóak, mert azok egészségkárosító hatásúak lehetnek.
Kicsit hosszú lettem, de annyira örülök, hogy szakértő tollából olvashattam a kedvencemről :-)

nana43
nana43 Thu, 2015-08-27 17:35

Most mi lesz azzal a sok cupákos finomsággal? Amikor készítette és tálalta, ember legyen a talpán, aki ellen tudott (volna) azoknak állni. Mindig megéheztem.

L. Hedvig
L. Hedvig Wed, 2015-08-26 13:43

A 2 /helyes/ gyerekes képen sokkal jobban néz ki, mint anno legénykorában. Külsőleg neki is meg kellett érnie. Nagyon jóképű és sikeres üzletember lett belőle. Gratulálok, nagyon szeretem a műsorait és a receptjeit.

Bodon Judit dietetikus
BodonJudit / Bodon Judit dietetikus Wed, 2015-08-26 13:47

:) Én is pont ezen gondolkoztam, hogy mennyivel jobban néz ki. Mondjuk kb. egyidősek vagyunk, úgyhogy naná, hogy fiatalosnak és érettnek találom. :D De szerintem is jól állnak neki az évek.