Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie Oliver szerint ezért zártak be az éttermei

A szakács szerint megváltoztak az emberek szokásai, de egy másik okot is említett, ami közrejátszott éttermei bezárásában.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Jamie Oliver néhány hónapja kénytelen volt bezárni 25 brit éttermét, melynek következtében több mint 1000 ember vesztette el a munkáját. A sztárszakács most a BBC Radio 4-ban beszélt a csődeljárás részleteiről.

Kiderült, hogy az éttermeket övező negatív történések négy évvel ezelőtt Jamie 40. születésnapját is elrontották. Akkor már látszódott, hogy valami baj lesz, de a brit szakács azt remélte, hogy elég okos ahhoz, hogy megoldja a helyzetet. Jamie két évvel ezelőtt 13 millió fontot fektetett éttermei megmentésébe, amik azonban 75 millió fontos adosságot halmoztak fel.

Jamie a rádióban elmondta, hálás azért, ami történt, mert nagyon sokat tanult az egészből. A sztárszakács az étterembezárások okairól is beszélt. Szerinte a Brexit egyfajta láncreakciót indított el, ami miatt eltűnt az emberek bizalma, és megváltoztak a szokásaik. A 2016-os referendum óta nem járnak már annyit étterembe, mint régen. 

Receptajánló:

Jamie Oliver tehát a Brexitet is okolja az étterembezárásokért, ami miatt több kritikát kapott az elmúlt napokban. Néhány konzervatív parlamenti képviselő visszaszólt neki, de Marco Pierre White séf sem ért egyet Jamie-vel. Marco kétszer evett a sztárszakács Gatwick repülőtéren található éttermében. Mindkét alkalommal sokat kellett várnia az ételeire. A séf szerint inkább a rossz kiszolgálást kellene okolni a bezárásokért a Brexit helyett.

Ezeket olvastad már?

via Independent, The Sun

Címlapfotó: Facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!