Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie Olivert idegesítik a vegánok - összetűzésbe is került velük

Te mit szólnál, ha az éttermed előtt tüntetne pár vegán a bolognait majszoló vendégeidet célozva?

Jamie Oliver már márciusban összetűzésbe került a vegánokkal, amikor is 20 tüntető vonult fel Bristoli étterme előtt. Az ok: Jamie korábban kiállt a tejfogyasztás mellett Jamie & Jimmy's Friday Bight Feast című showműsorában, ez pedig nem tetszett az aktivistáknak.

Meg is bosszulták: huszan felvonultak Jamie étterme előtt, és „ipadjükön lemészárolt állatok képeit mutogatták éppen bolognai spagettit majszoló gyerekek előtt szombaton, ebédidőben” – mesélte akkoriban Jamie.

"Valóban idegesítenek a vegánok, ugyanakkor szívemen is viselem sorsukat – nyilatkozta nemrég a sztárséf. 

Jamie Oliver alapította többek közt a Food Revolution nevű szervezetet, ami a friss és tápláló alapanyagokra alapuló gyermekétkeztetésre helyezi a hangsúlyt, pártolja a fenntartható, pazarlásmentes konyhát, és szembeszáll a gyermekkori elhízás problémájával is.

Jamie receptjeiből:

Nem egyszer hívta fel a figyelmet arra sem, hogy tartsunk heti 1-2 vegán/vega napot étkezésünkben, amivel pénzt spórolhatunk és hozzájárulhatunk a környezet kíméléshez is.

Ha ez nem lenne elég, Jamie szembeszállt Theresa May, a brit miniszterelnök politikájával is: szerinte ugyanis az állam nem tesz eleget a gyermekkori elhízás ellen, sőt, May az előző érában már bevezetésre került kedvező intézkedéseket is megtorpedózta, például véget vetett egy, a rászoruló fiataloknak ingyen étkezést biztosító iskolai programnak.

...és ezeket láttad?

via food&wine, kép facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomi78
tomi78 Thu, 2017-08-10 10:59

"például véget vetett egy, a rászoruló fiataloknak ingyen étkezést biztosító iskolai programnak." és ez érdem?

BDorina
BDorina Fri, 2017-08-11 17:36

Túl hosszú volt a mondat? :D Mayjel szállt szembe, aki többek között "véget vetett egy, a rászoruló fiataloknak ingyen étkezést biztosító iskolai programnak". Vagyis Jamie a program mellett foglalt állást.