Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jéé, ezeket is le lehet fagyasztani?

A fagyasztó nagy kedvencünk, főleg hó végén, amikor benne kutakodva előkerülnek a rég elfeledett étkek. De nem csak húst vagy készételt tehetünk a jégre!  

A fagyasztó feltalálóját ezúton is csókoltatjuk, óriási adomány, mikor csak benyúlunk a mélyhűtött csirkecombokért vagy a karácsonyi töltött káposztáért a mélyhűtőbe, és megúsztuk a boltbamenés+pénzköltés duóját. Igazi kincs, és sokszor lutri, mit rejt, így izgalmas is felfedezni. NA DE tudtad, hogy ezeket is lefagyaszthatod???

1. Mogyoró, dió, mandula

Bizony, a különféle magvak kedvelőinek jó hír, hogy őket is bedobhatjuk a fagyasztóba egy zárt dobozban, így nem avasodnak, és szuperül kiengednek alkalomadtán!

3. Reszelt sajt

Ez a legjobb módja a sajt fagyasztásának. Tedd zárható műanyag zacskóba a reszelt sajtot, és amikor csak egy adagnyi kell mondjuk a lasagnádra, vedd elő!

4. Érett banán

Ha túlérett a banánod, még mindig megmentheted, ha bedobod a jégre! A smoothie-k krémesebbek lesznek tőle, sőt, kevesebb jég kell majd hozzájuk, de banánkenyerekhez is kiváló ötlet!

6. Vaj

Ha túl sok vajat vettél, vagy akciós volt, és bespájzoltál, tárold a mélyhűtőben fóliában vagy saját csomagolásában, és alkalomadtán reszelj belőle a sütibe, ételbe, vagy amibe csak kell!

5. Bor

Ha marad egy kevés bor az üveg alján, amit nem kívánsz, öntsd jégkockatartóba, és ha később főzéskor kell egy löttyintésnyi, dobj a készülő ételbe egyet, így nem kell új üveget nyitnod! De pl. sangriához is kiváló.

2. Főtt rizs

Túl sok rizst főztél ki? Tedd egy zárható dobozban a jégre, majd amikor újra szükséged van rá, vegyél ki egy adagnyit, és egy kevés vízzel serpenyőben melengesd át!

7. Friss fűszernövények

Jó, ezt azért ismerjük, de érdemes megemlíteni. Vágd apróra a friss növényt, és tedd fóliában a jégre, vagy egy kis vízzel jégkockatartóba – így később simán beledobhatod az adott ételbe.

8. Kenyér

Ezt is sokan ismerjük, de azért bevettük a listába, mert szuper. A legjobb, ha frissen fagyasztod a kenyeret, nálunk sima nejlonzacskóban bevált. Pár órával fogyasztás előtt elég szobahőmérsékletre áttenni, de a sütőbe is bedobhatod 5-10 percre. Mintha most sült volna!

9. Tojásfehérje- és sárgája

Ezt is tarthatod a jégen jégkockatartóban, tudtad? Ha sütibe kell majd, előtte ki kell olvasztanod, amennyi kell, de rántottához egyből dobhatod a serpenyőbe!

10. Tejszínhab

Ha esetleg megmaradna, amit kétlünk, a friss tejszínhabot is lefagyaszthatod: kanalazz 1-1 adagot egy sütőpapírra, és fagyaszd le. Ezután tedd át a felhőcskéket óvatosan egy zacskóba, így kisebb helyet foglalnak. Teheted a meleg sütid tetejére vagy a kakaódba, kávédba, isteni lesz!

(forrás: delish)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!