Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jennifer Garner főzős videóinál kevés cukibb dolog van

A közösségi média negatív hatásait napestig lehetne sorolni, de hálisten' azért jó dolgokat is találhatunk mondjuk a Facebookon - például Jennifer Garner főzős videóit!  

A Facebook megítélése ma igen vegyes, de beszédes adat, hogy még így is 2,5 milliárd aktív felhasználója volt 2019 utolsó negyedévében (forrás: Statista.com). Ebből a hatalmas számból egy felhasználó Jennifer Garner is, aki cuki videókkal árasztja el közösségi csatornáját. A szélesvászon helyett a felhasználók képernyőjére készült rövid, amatőr felvételek közül is azok a legjobbak, amiken a színésznő főz – vagy legalábbis próbál – , és amiket csak úgy hív, hogy #PretendCookingShow. Mark Zuckerberg maga sem láthatta előre annak idején, hogy milyen negatív hozadékai (is) lesznek oldalának, szóval a sok álhír és gyűlölködés között igazi felüdülés ilyen pozitív tartalmakat látni.

Vegyük például azt a videót, amiben Garner házi bagelt süt, és amit a májusi publikálása óta 16 millióan néztek meg, 144 ezer reakció érkezett rá, valamint 19 ezer komment. Egy álmos Garner nyitja a felvételt, aki „Good morning!” (Jó reggelt!) felkiáltással üdvözli a nézőket, és előkészíti a bageleket, miközben a brit Sütimester amatőr cukrászverseny zenéje szól a háttérben. A hangja lágy és kellemes, mintha egy babához beszélne, miközben végigveszi, mit is csinál, aztán sütés közben rájön, hogy valamit lehet, összekuszált. Az a rész pedig, amikor várakozás közben énekel és felolvas a bageleknek a sütő előtt ülve, egyértelműen kiakasztja a cukiságmérőt.

Bár a konyhája olyan, mintha egy magazinból vágták volna ki, és természetesen minden létező konyhai felszerelés megtalálható benne, illetve szakácskönyvből sem szenved hiányt, végül mégsem lesznek tökéletesek azok a bagelek, jelezvén, hogy ő is ugyanolyan hobbiszakács, mint akármelyikünk, és ez még emberibbé teszi az egészet. A végén azért teljes nyugalommal megeszi a bageleket, és a gyerekeinek is ad belőlük.

Ezt a nagyon őszinte hangnemet erősíti, hogy míg sok más celeb a YouTube-ot választotta platformként, ahol profi videóikat megosztják, addig Garner spontán, teljesen egyszerű felvételeken keresztül szól a rajongóihoz. Már-már olyan, mintha Jennifer Garner csupán egy videókat posztoló szomszéd vagy nagynéni lenne...

A színésznő készített már csokis kenyeret, zabkását, házi pizzát, sütött csirkét, és kipróbált egy trükköt, amivel a vajat lehet megpuhítani.

Garner teljes transzparenciát vállal, vagyis a videók leírásában mellékeli a receptek linkjeit, ezen felül még a hozzávalók és az instrukciók is fel vannak tüntetve, emojikkal teletűzdelve. Látszik, hogy Jennifer Garner azt szeretné, ha sikerélményünk lenne a konyhában, és ugyanúgy élveznénk a sütés-főzést, mint ő.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty Images

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!