Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

De jó! Az osztrák Sparokban már így is lehet kérni a húsokat és sajtokat

Már nem kötelező csomagolópapírban, zacskóban vásárolni a húst, felvágottat vagy sajtot.

Sorra jönnek a jobbnál jobb hírek arról, hogy az áruházláncok hogyan számolnak le az egyszer használatos műanyaggal. Nemrég számoltunk be róla, hogy a Lidl és Auchan lecseréli a nejlonzacskókat Portugáliában, az Aldi pedig hazánkban tesz a környezetszennyezés ellen. Ezúttal a Spar háza tájáról érkeztek pozitív hírek.

Az osztrák Sparokban ezentúl nem kötelező csomagolópapírban, zacskóban vásárolni a húst, felvágottat vagy sajtot, mivel az áruházlánc engedélyezte a vásárlóknak, hogy saját ételhordóikban vigyék el ezeket a termékeket. Ha a vásárlók élnek a lehetőséggel, akkor csökkentik a felesleges csomagolóanyag-használatot, és tesznek a környezetért.

A Sparnál azt mondták, a vásárlók visszajelzése nagyon pozitív volt az új szolgáltatással kapcsolatban. 

A saját éthordó használata felvethet ugyan élelmiszer-biztonsági kockázatot, de az osztrák Nébih tesztjei után 2018-tól már hivatalosan is lehet éthordóban kérni az élelmiszert a boltokban. A Spar szigorú átalakításokat végzett annak érdekében, hogy minden a lehető leghigiénikusabban valósuljon meg a pultoknál, és a vásárlók éthordóiról semmilyen szennyeződés ne kerüljön az árukra. A vásárlók a dobozaikat egy tálcára helyezik, amibe az eladó beleteszi az árut, majd ugyanazon a tálcán adja vissza azt. A tálcákat folyamatosan tisztítják.

Nem hivatalosan egyébként hazánkban is lehet a fent említett módon vásárolni a felvágottakat, sajtokat. A rendszer főleg a kisebb boltokban működik. Korábban arról is írtunk, hogy az éttermekben is nyugodtan elvihetjük saját dobozban a megvásárolt ételt.

Ezeket olvastad már?

via ESM

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

martabrash73
martabrash73 Tue, 2019-07-23 22:08

Gondolom, a Spar azonnal megvaltoztatta a sajat felelossegere vonatkozo elelmiszerhygieniai szabalyokat, attolva a felelosseg nagyobb reszet a vevokre? Mert ha nem tette, akkor kesobb jo sok problemaja lesz belole. Olyan helyen voltam penztaros, ahol privilegizaltak a sajat bevasarlotaskat. Hat volt abban bennefelejtett sz@rospelenka, elo pok, szalma, egerurulek,... Es ebbe kellett bele tennem a kenyeret, salatat, gyumolcsot. Szoval, ha mondjuk egy szalmonellafertozes indul el ilyen helyen, ki lesz azert a felelos egy surun lakott teruleten?