Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyra készülve... - Ezeket süti és főzi Glaser az ünnepekre

Az adventi időszakban néhány szakácsunk meséli el, hogy néz ki náluk az ünnepi készülődés. Elsőként Glaser mesélt nekünk arról, hogyan várják a karácsonyt.

A Stollent, azaz a német karácsonyi gyümölcskenyeret mi minden évben advent első vasárnapján szeljük meg, és mivel azt megelőzően legalább 3-4 hétig hűvös helyen, jól becsomagolva kell pihentetni, hogy az ízek összeérjenek, ezért már november elején megkezdem a karácsonyi készülődést.

Közvetlenül advent előtt a lakást karácsonyi díszekbe öltöztetjük. Ilyenkor felkerül a doboz a pincéből a díszekkel (csillag, diótörő, angyal, karácsonyi manó, a pipázó emberkék, karácsonyi piramis, karácsonyi faragott boltívek, stb.), és elkészül az adventi koszorú.

December elején aztán megkezdem az aprósütemények sütését. Ilyenkor a lakásban már szól a karácsonyi zene, és az egész lakás illatozik. Van pár aprósütemény-receptem, amelyet mindig megsütök, de azért figyelek arra, hogy minden évben valami újabb fajta is asztalra kerüljön.

Karácsonyi aprósütik Glasertől:

Már most gondolkodom azon is, mi kerüljön majd az ünnepi asztalra. Listákat írok a menüről, hogy miket kell bevásárolni, és persze arról, hogy mit kell még elintéznem. Mindent, amit lehet, már előre megvásárolunk, és amennyiben lehetséges, csak a zöldség, gyümölcs beszerzése marad az utolsó napra.

Kb. 2 héttel – 10 nappal karácsony előtt megvásároljuk a karácsonyfát, ami a pincében várja, hogy a lakásba kerüljön, és feldíszítsük.

A karácsony előtti héten megsütöm a mézes szelethez a lapokat, a süteményt pedig egy-két nappal szenteste előtt állítom össze. Karácsony szombatjára marad a kenyérsütés, a bejgliszelet elkészítése, a karácsonyfa díszítése és az ünnepi vacsora összeállítása.

Glaser karácsonyi menüajánlatai:

Szentestére:


Karácsony első napjára:

Karácsony másodnapjára:


Minden kedves olvasónak örömben, szeretetben teljes adventi napokat, és békés, áldott, és amennyiben lehet, stresszmentes karácsonyt kívánok!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!