Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevesebbet költenél idén a kajára? Megmutatjuk, hogyan bánj jól a pénztárcáddal és a hűtőddel!

Az év kezdetével sokan szeretnénk új szokásokat bevezetni életünkbe, például kevesebbet költeni a mindennapokban. Bánj jól az élelmiszerekkel, és hizlald fel a malacperselyt!

Feltételezzük, hogy Te is azok közé tartozol, akik az idén szeretnének még a tavalyinál is jobban bánni a pénzével. Az árak évről-évre mindenhol emelkednek, hogyan lenne így lehetséges kevesebb pénzt kiadni a következő 365 napban?

Nem kell kevesebbet költened ruhákra vagy spórolni a fűtéssel, elég csupán jól lavíroznod az élelmiszerek között ahhoz, hogy év végére megdagadjon a malacpersely. 

Mutatunk néhány tippet, hogyan csökkentsd a kiadásaidat a konyhád segítségével!

Tartósíts

Legyen a fagyasztód a legjobb barátod! A jéghűtő méretétől és befogadóképességétől függően tartósítsd a frissen vásárolt, de nem azonnal felhasznált alapanyagokat. Egy fél paradicsomot, paprikát vagy árván maradt csirkecombot is érdemes lezárva a fagyasztóba rakni, hiszen minden maradék kincset ér akkor, ha például egy finom húslevest akarnál rittyenteni. 

Tanulj meg főzni

A Mamahotelből kiszakadva képesek vagyunk még évekig zacskós levesen és rendelt kaján élni annak gyorsasága és egyszerűsége miatt, pedig ezekkel a megoldásokkal csak úgy folyik ki a pénz a zsebünkből. Ha a Nosalty oldalán jársz valószínűleg próbálkoztál már a főzéssel, de kezdő szakácsként biztos vannak még fenntartásaid önmagaddal szemben.

Ne riadj meg elsőre, ha nem tudod, hogyan kell élesztőt felfuttatni vagy pörköltalapot készíteni, ma már minden praktikát lépésről- lépésre megtanulhatunk az internet segítségével. Csak elkezdeni nehéz, utána már minden jön magától, még a főzéssel megspórolt pénz is!

Vásárolj egész zöldségeket

Új év, új lehetőség arra, hogy több zöldet fogyassz, mint tavaly. Az előrecsomagolt salátaválogatások pár nap után elvesztik friss küllemüket és ízüket, az egészben vásárolt zöldségeket viszont több napig is tárolhatod frissen a hűtőben arról nem is beszélve, mennyivel több adag készülhet belőlük sokkal jobb áron.

Egyél kevesebb húst

Nehogy félreértsd, egy húsimádót sem akarunk zöld utakra terelni, csupán heti néhány húsmentes napot ajánlunk. A hús alkalmankénti mellőzése nem csak egészségeden, de a pénztárcádon is érződni fog az év végére. 

Rendszerezz, hogy ne maradjon a nyakadon

Hányszor fordult már elő veled, hogy a hűtő hátuljába kúszott tejföl vagy felvágott a kukában landolt a lejárat miatt? Ha hetente egyszer alkalmat tudsz rá keríteni, pakold át kicsit a hűtőd és rendszerezd az élelmiszereket lejárat szerint és rittyents valami finomat a maradékokból! 

Készíts heti menüt bevásárlólistával

Alig egy óra ötletelés szükséges a hétvégén ahhoz, hogy egy heti menütervet állíts össze magadnak. Az előre kigondolt ételekhez még szükséges alapanyagokat írd fel bevásárló listádra és üss két legyet egy csapással! A lista és az előre megírt heti menü együttvéve tuti siker, ha takarékosságról van szó!

Tarts pénzmentes napot

Belegondoltál már abba, évente mennyi pénzt tudnál spórolni azzal, ha hetente legalább egy napon nem vásárolnál semmit? Ha elkezdenél utánaszámolni, az év végi összeg láttán biztosan kikerekedne a szemed! Legyen az elméletből gyakorlat, és tarts néha olyan napokat, amikor nem költesz egy forintot sem!

EZ IS ÉRDEKELHET

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!