Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiakadtak a lakosok Ördög Nóráék balatoni kisboltjára – nyílt levélben kérik, hogy változtassanak

A balatonakarattyaiak szerint valósággal megkeseríti az életüket Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja.

Pár hónappal ezelőtt nyitott meg Balatonakarattyán Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja, ami a Nekem a Balaton nevet kapta. Már a nyitónapon rengetegen látogattak el hozzájuk, és a hely azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. A legtöbben azonban autóval érkeznek, amire az apró balatoni település még apróbb utcácskája, ahol a bolt található, nincs felkészülve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ördög Nóra (@ordognora) által megosztott bejegyzés,

A bolt előtt nincsen kialakítva parkoló, így az odalátogatók az utca két oldalán, a nyaralók előtt hagyják az autóikat, sokan pedig a sebességkorlátozást sem tartják be. Ebből lett elege a lakóknak, akik most nyílt levelet írtak Ördög Nórának és Nánási Pálnak.

„Nem értjük, hogy üdülőövezetben miért kellene elviselnünk ekkora forgalmat. Tavaly a környéken óránként, ha két autó ment át, sokat mondunk. Soha nem volt gond a parkolással, a zajjal. Legtöbbünk gyerekkora óta itt nyaral, generációk nőttek fel itt békésen, az utcán biciklizve, tollasozva. A gyerekek egyedül mentek a kisboltba kalácsért, tejért vagy épp szúnyogriasztóért, ha kellett. Most ott tartunk, hogy a gyerekek egyedül az üveggyűjtőig sem tudnak elmenni, mert percenként autók száguldoznak 30 helyett 60-nal, vagy épp sehova sem nézve parkolnak ki-be az autók. Többször a szerencsén múlt, hogy egy autó nem ütött el egy biciklist vagy minket (...) Nem azért tartjuk rendben a házunk előtti részt, hogy utána az önök vendégei tönkretegyék az autóikkal. Nem azért van itt házunk, hogy vadidegenek nézegessenek be a kertbe hétvégén. Nem a mi dolgunk a parkolók biztosítása, és ez a környék nem is erre van kitalálva. (...) A családoknak élhetetlen lett a környék” – olvasható a levélben.

A teljes levelet ebben a lapozható Instagram-posztban olvashatod el:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Balatonakarattya (@siralyutcastrandutcakornyeke) által megosztott bejegyzés,

A házaspár már a levelet megelőzően jelezte, hogy dolgoznak a helyi önkormányzattal  a megoldáson, és igyekeznek a környéken parkolóhelyeket kialakítani.

Ezeket olvastad már? 

via

Címlapkép: Instagram 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!