Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, ki képviseli a magyarokat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Veres István képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai válogatóján, Tallinnban. 2020 májusában a Babel étterem séfjének és csapatának szurkolhatunk.

Végre kiderült, Veres István képviseli a Bocuse d’Or európai döntőjén Magyarországot.

Istvánnak, a budapesti Babel séfjének és csapatának május 28-29-én szurkolhatunk a Tallinnban megrendezésre kerülő válogatón, amit a Lyon-i világdöntő követ majd. 

Az első három helyezett a következő:

Veres István és Molnár Bence commis (Babel)

Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (Hunguest Hotel Aqua-Sol)

Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis (Societé)

A versenyzőknek haltémában meleg előételt kellett prezentálniuk, melynek kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és a meglepetés zöldség. A hústéma során meleg főfogást kellett elkészíteniük, melynek kötelező alapanyagai: 7 db fürj (májjal és szívvel együtt), 2 db kacsamáj, 1 üveg vörösbor.

A versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz, commis-ként a magyar döntőhöz hasonlóan Molnár Bence nyújt segítséget.

A magyar csapat coach-a Volenter István, aki 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d’Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon, az Albatros csapatában.

Tegnap a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatták össze a versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derült ki az is, hogy az öt, eddig titokban tartott zöldség közül a fejes káposzta lett az a hozzávaló, amit kötelezően használniuk kellett a versenyzőknek. 

A S.Pellegrino Fenntartható Gasztronómia Különdíját Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol étterem séfje kapta. A Nespresso Legjobb konyhai munka díját Veres István, a Babel séfje érdemelte ki. 

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!