Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, mekkora átverés a lebomló bevásárlózacskó

Meglepő eredményre jutottak tudósok. Három év után ástak elő egy lebomló zacskót, aminek szinte semmi baja nem volt.

Kiderült, hogy mennyire nem igaz, hogy a biológiailag lebomlónak nevezett zacskó egy idő után lebomlik a természetben, legalábbis erre enged következtetni a Plymouthi Egyetem Nemzetközi Tengerihulladék Kutatóközpontjának kutatása. Tudósok azt vizsgálták meg, hogy valóban lebomlanak-e ezek a szatyrok. A válasz megdöbbentő: NEM!

A kutatók három évre ásták el a biológiailag lebomlóként árusított zacskót. Amikor előásták, és újra megpakolták áruval, semmi baja nem lett, koszos volt, de használható. 

A komposztálható zacskók esetében egy kicsit jobb volt az eredmény. A zacsi három hónap után lebomlott a tengervízben, a földben ugyanakkor 27 hónap után nem semmisült meg teljesen, pakolás után azonban elszakadt. 

Ez is érdekelhet!

Nem garantáljuk, de így talán még a gyerekeid is életben maradhatnak a Földön

A kutatás rengeteg kérdést vet fel. A tudósok azt mondják, hogy a biológiailag lebomló és komposztálható szatyrok nem nyújtanak valódi megoldást a szeméthelyzetre, hiszen ha eldobjuk őket, akkor nem bomlik le elég hamar. Ha azonban választanunk kell, akkor inkább a komposztálható táskák mellett döntsünk.

Ezeket olvastad már?

via The Guardian, 444

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!