Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, mennyit keresnek a Meki dolgozói - érdemes náluk nyári munkát vállalni?

Ha éjszakai műszakban is dolgozunk, akár több mint bruttó 340 ezer forintot is bezsebelhetünk.

Nyáron nem csak a balatoni éttermek, de a gyorséttermek is munkaerőhiánnyal küzdenek. Ebben az időszakban viszont sok fiatal dönt úgy, hogy rövidebb, vagy hosszabb távon vállal munkát valahol. Megnéztük, hogy mennyire éri meg a Mekiben dolgozni a szünidőben.

A McDonald's oldalán állandó jelleggel lehet jelentkezni éttermi dolgozónak, a fizetésről azonban nem sokat írnak. Találni ugyanakkor hirdetéseket a diákszövetkezetek oldalain. Az egyikben például a Balatonhoz keresnek éttermi dolgozót, minimum két hónapra. A bruttó órabér 1150-1820 forint között mozog, attól függően, hogy milyen beosztásban dolgozunk.

Ennél is többet tudhatunk meg a Meki éttermeiben, ahol nem rejtik el, sőt, egyenesen a kirakatba teszik, hogy mennyit lehet náluk keresni. A kezdő minimum bruttó bér 255 ezer forint, ha nappali műszakban dolgozunk, ami körülbelül 165 ezer forintnak felel meg. Ha a próbaidő után is tudjuk vállalni a munkát, akkor minimum 277 ezerre ugrik a bruttó bér, a nettó pedig minimum 180 ezerre. Ennél többet kereshetünk, ha éjszakai műszakot is vállalunk. Az így elérhető minimum bruttó bér 340 ezer forint, ami körülbelül nettó 222 000 Ft-nak felel meg. 

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!