Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kipakolt a KFC egykori alkalmazottja: ennyiért dolgoznak az éttermekben

Egy volt éttermi dolgozó szerint egyáltalán nem annyi a fizetés a gyorsétteremláncnál, amennyit a hirdetésekben írnak.

Kitálalt a Pénzcentrumnak a KFC volt dolgozója. A gazdasági portál korábban megkérdezte a gyorsétterem marketingvezetőjét, aki elárulta, hogy a fizetések nem egységesek náluk, de egy teljesen kezdő, kiemelt budapesti étteremben, teljes munkaidőben dolgozó, csak délelőtti műszakot vállaló dolgozó nettó 168 000 forintot visz haza, 18 óra után 30 százalék extra műszakpótlék illet meg mindenkit.

A cikk megjelenése után a KFC egyik volt alkalmazottja jelentkezett a portálnál, aki egészen más fizetésről és körülményekről számolt be. Állítása szerint minden kezdő dolgozót 1000 forintos órabérrel vesznek fel. Az újaknak egy 3 hetes tréningen kell részt venniük, ami után vizsgáznak. Mindezek után lehet jelentkezni egy második képzésre is, aminek elvégzése után emelkedhet az 1000 forintos órabér.

Receptajánló:

Az egykori alkalmazott azt állítja, átlagosan havi nettó 110-120 ezer forintot vihetett haza 8 óra munkáért, ami néha inkább 9-10 óra volt. Ebben már általában benne volt a 18 óra után járó 30 százalékos műszakpótlék is. Azt is hozzátette, hogy a túlórát csak 3 havonta fizetik ki a dolgozóknak. Érdemesnek tartotta megemlíteni azt is, hogy a diákok még mindig többet keresnek, mint a teljes munkaidőben bejelentett alkalmazottak.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

levaiandras84
levaiandras84 Tue, 2019-05-28 18:10

Minimálbér fölött van, az informátor nem írta, mennyivel emelkedik a bér a két tanfolyam elvégzése után.