Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kislányok üzentek hadat a McDonald's-nak és a Burger Kingnek: a műanyag játékok betiltását kérik

Egy 9 éves kislány, és a 7 éves húga petíciót indított azért, hogy a gyorsétteremláncok többé ne kínáljanak műanyag játékot a gyerekmenükhöz.

Már több mint 340 ezren írták alá két brit kislány online petícióját. A 9 éves Ella, és a 7 éves húga, Caitlin azt szeretné elérni, hogy a Burger King és a McDonald's száműzze a gyerekmenüiből a műanyag játékokat. A lányoknak anyukájuk, Rachael segített a kezdeményezés elindításában, de a petíció szövegezése az ő érdemük. Ella és Caitlin azután kezdte meg a harcot a játékok ellen, hogy az iskolában ismertették velük a műanyag környezetre káros hatásait.

„Azt szeretnénk, hogy minden, amit nekünk adnak az fenntartható legyen, hogy meg tudjuk védeni a bolygónkat magunknak és a jövő generáció számára” - magyarázta a két lány, akik szeretnének a Mekibe és a Burger Kingbe járni, de mindkét étteremben csak azt látják, hogy műanyag játékokat adnak a gyerekeknek, amivel azok csak néhány percig játszanak, majd kidobják a kukába. A műanyag szemét szerintük óriási károkat okoz az állatvilágban és tengerekben.

Ez is érdekelhet!

Íme 6 tipp, amivel nem csak egy hónapig tehetsz a környezetszennyezés ellen

A két kislány azt szeretné elérni, hogy a nagy gyorsétteremláncok Nagy-Britanniában egyáltalán ne gyártsanak műanyag játékokat a gyerekeknek. A Burger King úgy tűnik, hallgat a szavukra, mivel bejelentették, hogy dolgoznak az ügyön. Szóvivőjük elmondta, hogy 2020-ig szeretnék kivezetni a műanyag játékokat a gyerekmenüből, és más alternatívát találni rájuk. Az étteremlánc megköszönte Ellának és Caitlennek a kezdeményezésüket, és hogy tenni akarnak környezetükért.

A McDonald's is nyitott a változásra, ők is próbálnak más, fenntartható alternatívát keresni a játékokra. A gyorsétteremlánc egyébként is elkötelezett az egyszer használatos műanyagok visszaszorítása mellett. Az egyik berlini Mekiben egyébként néhány hete tesztelték a műanyagmentességet. A kezdeményezés nem várt sikert aratott. 

Ezeket olvastad már?

via DailyMeal

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!