Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kitalálod miből készül a legújabb szívószál, ami épp meghódítja az internetet?

Szerencsére egyre több étterem és bár mellőzi a műanyag szívószálak használatát, ezzel is környezettudatos lépést hozva. Most a tésztából készült verzió indult hódító útjára!

Elképesztő mennyiségű, évente több milliárd szívószálat használunk, majd dobunk el, ezzel pedig őrületes mennyiségű műanyaggal szennyezünk a Földünket. Szerencsére egyre több étterem dönt úgy, hogy felveszi a küzdelmet és környezettudatos lépést hozva száműzi az ismert és teljesen felesleges eszközt, és e nélkül vagy valamilyen egyéb alternatív megoldással váltja ki a szívószálat. Készülhet bambuszból, fémből és papírból is környezetbarát változat, sőt, akár ehető is lehet, most pedig az internetet a tészta verzió hódítja meg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Słomki Makaronowe | PastaStraw (@pastastrawpolska) által megosztott bejegyzés,

A tészta szívószál egyébként nem újdonság, az Egyesült Királyságban több helyen is kipróbálhatod a Stroodles-t, vagyis a tészta szívószálakat, így néznek ki:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zero Waste Pasta Straws (@stroodles_straws) által megosztott bejegyzés,

Egy nem rég kikerült poszt ismét felborzolta a kedélyeket, és teljesen rákattantak a tészta nyújtotta szuper lehetőségre, azóta egyre több képet töltenek fel a felhasználók az Instagramra, ahogyan frissen megismert szenvedélyüknek hódolva ezen keresztül szürcsölgetik az italaikat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

misstraw (@misstraw.bg) által megosztott bejegyzés,

A leleményes megoldást most egy olasz étteremben örökítette meg egy vendég és rögvest feltöltötte a Reddit oldalára, annyira megtetszett neki. 

Biológiailag lebomló, környezettudatos és egyben jópofa is, ha tészta szívószálra váltunk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Easy Way To Go Vegan (@easywaytogovegan) által megosztott bejegyzés,

Legyen szó gyümölcsléről, hűsítő koktélról vagy egy finom szörpről, mindegyikhez remekül passzol és tökéletesen ellátja a funkcióját, ráadásul nagyon menő is!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: instagram

via instagram, unilad

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!