Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kómába esett egy nő a felelőtlen diéta miatt - életveszélyes lehet a méregtelenítés

Egy újabb bizonyíték, hogy a divatos méregtelenítőkúrák milyen veszélyesek is lehetnek.

A divatos és gyors fogyást ígérő diéták sokszor nemcsak az egészségünket, hanem szó szerint az életünket is veszélyeztethetik. A Chubbyemu, a YouTube egyik orvosi csatornája osztott meg egy videót, ami egy 39 éves amerikai nő elrettentő példáját mutatja be.

Életveszélyes méregtelenítés

Az Illinois-i nő egy drasztikus diétát követően gondolta úgy hogy, a vastagbéltisztítást sem hagyhatja ki: szójaszószt ivott, aminek következtében órákon belül a közeli kórház sürgősségi osztályán kötött ki.

A „CG” monogrammal említett nő 1 liter (!!!) szójaszószt ivott meg, amivel körülbelül 66 gramm nátriumot vitt be a szervezetébe 2 óra alatt, miközben már 25 gramm nátrium is halálos kimenetelű lehet. A helyzetet tovább rontotta, hogy a hölgy ezt megelőzően 6 hónapon keresztül csak fehér kenyeret, valamit konzerv halat evett, és a szójaszószos akciót megelőző 3 hétben majdnem 12 kilót fogyott.

CG a magas sótartalmú szójaszósz után nem pótolta a folyadékot, a szíve hevesen kezdett verni, és nem tudta a mozdulatait kontrollálni, valamint a beszédkészsége is romlott, végül elájult. A férj hívta a mentőket, és még a rohamkocsiban szükség volt az újra élesztésre, ugyanis a nő szíve leállt.

Kómát okozó házi praktikák

A nagy mennyiségű só hatására a szervezetből kiürült a víz: az agy, a belső szervek, valamint az izmok olyan nagy mennyiségű vizet veszítettek, hogy a dehidratáltság életveszélyessé vált. A nő 4 napig volt kómában, de miután magához tért, eleinte nem tudta mozgatni a végtagjait, valamint a beszéd és a nyelés is gondot okozott számára.

CG-t korábban a pszichiátrián is megvizsgálták, és paranoiára, skizofréniára utaló jeleket találtak nála. Fő téveszméje az volt, hogy az amerikai kormány meg akarja mérgezni, ezért keresett az interneten méregtelenítő módszereket – ami ezúttal majdnem az életébe került.

Az egészséges szervezetnek nincs szüksége méregtelenítésre, ugyanis a májnak és a vesének pontosan ez a feladata. Ha azonban úgy érezzük, nem működik megfelelően a szervezetünk, orvosunkkal konzultáljunk, és ne az interneten kutassunk különböző „házi praktikák” után, mert az egészségünk láthatja kárát.

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép: 123rf

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!