Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A Konyhakör új dobása: kérj házhozszállítást, és készíts profi konyhai alkotást az otthonodban

A Project Fillet almárkáról és a kibontakozó tervekről Tenner Benjámin alapító és Ruff Dávid executive chef és társ-tulajdonos mesél.

A privát események cateringje mellett nyilvános, ám annál tartalmasabb pop-up vacsorákról ismert Konyhakör újjászületve került elő a karanténból: Vietnámból hazaérkezett új társtulajdonossal és friss koncepcióval érkeznek egyenesen a hűtőnkbe. A Project Fillet almárkáról és a kibontakozó tervekről Tenner Benjámin alapító és Ruff Dávid executive chef és társ-tulajdonos mesél.              

Project Fillet by Konyhakör

A Konyhakör új delikát termékeinek ernyőprojektje a profi konyhai alkotást teszi lehetővé otthon, olyan félkész fine bisztró színvonalú alapanyagokkal és alkotóelemekkel, amelyeket bonyolult otthon előállítani, és amelyekhez a legminőségibb alapanyagok felkutatása sokszor nehézkes. Ehhez adja most a Konyhakör megújult csapata a szakmai tapasztalatát.

“Három tészta, hat szósz, öt hús. Csak a legtisztább koncepciók. Minden terméket lehet külön, más-más ételekhez illesztve fogyasztani, de úgy terveztük meg őket, hogy egy ételcsaládként is megfőzhetőek legyenek.” ​ – foglalta össze a lényeget ​Tenner Benjámin​.

Minőségi alapanyagok és professzionális előkészítés

A különlegesebb ételek otthon történő elkészítésének sok olyan nehézsége van, ami miatt kevesen mernek belevágni egy-egy nagyobb projektbe. A Konyhakör megújult csapata a fine bisztrók minőségét szeretné otthon is elérhetővé tenni, garantálva a sikerélményt azoknak is, akik nem mozognak száz százalékig magabiztosan a konyhában. A közvetlenül az otthoni kamrákba és hűtőszekrényekbe célzott running delicate bolt megspórolja többek között az utánajárással és az előkészítéssel töltött időt, ami alapesetben akár napokat is igénybe vehet.

 “A Project Fillet-be olyan alap- és konyhakész élelmiszereket válogattunk be, amelyek a Konyhakör elmúlt hat évének kalandjaiból és ételtörténeteiből inspirálódtak.” – meséli Benjámin​. ​“Minden tésztánk és szószunk éttermi szemlélettel készül limitált mennyiségben, a pácolt és hőkezelt húsokkal összhangban, a saját háttérkonyhánkban, amelynek vezetése végre egy kézben összpontosul a világhírű Qui vietnami étteremből frissen hazatért Ruff Dávid személyében, így új és átfogó ideológiát kap a márka.”

A Saigon-Budapest tengely

Dávid itthon a Costesben kezdett, majd Huszár Krisztián mellett dolgozott többek között a ZONA-ban, a Beszállóban, és a Fámában. Vietnámból másfél év kintlét után tért haza hozzánk, méghozzá kifejezetten azzal a céllal, hogy a Konyhakör szerteágazó projektjei mögé egy állandó és konzekvens gasztronómiai vezetést hozzon. Ennek az első lépése a Project Fillet.

Persze itt nem áll meg az újítás és az ázsiai tapasztalatok meghonosítása, egyelőre maradjunk viszont annyiban, hogy a szeptembert nagyon érdemes lesz tűkön ülve várnia mindenkinek, aki egy kis underground újításra vágyik a budapesti gasztro területén.” – utalt a további tervekre Dávid​.

A Project Fillet augusztus 11-től mindenki számára elérhető, heti 2 budapesti házhozszállítással kedden és pénteken, környezetbarát és újrahasználható csomagolóanyagokkal. Az első kollekcióba három tészta (ramen, udon és egy soktojásos tagliatelle), hat szósz (többek között teriyaki és chimichurri), négy, előre pácolt és konfitált hús, és egy pisztráng sashimi tartozik, de a kínálat dinamikusan változni fog a szezonok között.

Minden hozzávaló ellenőrzött gazdálkodásból, a tömegtermelést kikerülve kerül a háttérkonyhánkba, és onnan gondos előkészítés után egyenesen a vásárlók hűtőibe, vacsoraasztalaira. Rendelni a Project Fillet hivatalos weboldalán keresztül, afillet.hu oldalon lehet, legkésőbb a kívánt szállítási nap előtti nap délután 2-ig. További információk a projektről a Konyhakör hivatalos ​közösségi oldalain​ találhatók.

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: Viszlay Márk

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!