Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronakörkép: Így változik a boltok nyitvatartása és működése a következő hetekben

Rövidebb nyitvatartást, fokozott védelmet a dolgozók számára, és megannyi apró változtatást jelentenek be a boltok a koronavírus miatt. Íme, mire kell számítani vásárláskor. 

Arról már korábban is írtunk, milyen nagy nyomás nehezedik a koronavírus miatt a magyar élelmiszerboltokra és azok dolgozóira. A napokban több áruházlánc és szupermarket is szigorított kiszolgálási módszereken, az Aldi megváltozott nyitvatartással várja a vásárlókat, a SPAR pedig maximalizálta az egyszerre megvásárolható termékek mennyiségét. 

A kialakult helyzet miatt számos más bolt is külön szabályokat állított fel a vásárlók számára, a Pénzcentrum pedig összeszedte, mire kell számítani a különböző boltokban! 

ALDI

Az Aldi a dolgozók védelmében jelenleg rövidebb nyitvatartással működik (Hétfőtől-Szombatig: 08:00-19:00 ; Vasárnap: 08:00-18:00-ig), ezen kívül a pénztárakhoz védő plexifalakat szereltek fel, valamint a következőket kérik a vásárlóktól: 

  • Lehetőség szerint egyedül menjenek vásárolni, ezzel is elkerülve, hogy tömeg legyen a boltokban, 
  • Fizessenek bankkártyával, hiszen ez most egy gyorsabb és higiénikusabb kiszolgálást eredményez, 
  • A vásárlók tartsanak egymástól 1-2 méter távolságot, 
  • Köhögés vagy tüsszentés esetén könyökhajlatukkal vagy zsebkendővel takarják el a szájukat, 
  • Legyenek türelemmel a kiszolgálás iránt, 
  • Csak háztartási mennyiségben vásároljanak, ne hónapokra tárazzanak be a termékekből. 

Auchan

Az Auchanban történő legújabb intézkedésekről mindenki bátran tájékozódhat az áruházlánc Facebook-oldalán, ugyanakkor van néhány dolog, amit érdemes tudni az Auchan kiszolgálásáról. Az online bevásárlási funkció döcögősen megy, jelenleg új rendeléseket nem tud fogadni a cég. Az áruház nem változtatott nyitvatartási idején, és bár folyamatosan telítettek a házhoz szállítási időpontok, ha szerencsénk van, még el tudjuk intézni, hogy kihozzák hozzánk a megrendelt árut. 

Naponta három alkalommal nyitnak új kiszállítási időpontokat (amennyiben kapacitásuk engedi):
 
  • 8:00: Express rendelési lehetőség aznapra (nagyon korlátozottan elérhető opció)
 
  • 18:00: A következő 2 napra nyílik rendelési lehetőség
 
  • 00:00: Az adott naptól számított 2 hétre nyílik rendelési lehetőség

Az Auchan továbbá kiemelten szeretné felhívnia  figyelmet arra, milyen fontos, hogy megtartsuk a kellő távolságot egymástól. 

Az Auchannál fontos, hogy a dolgozók megbecsülve érezzék magukat, ezért a cég minden munkavállalója az alapbér 20%-át kapja meg egyszeri bónuszként.

Tesco 

A Tesco változatlan nyitvatartással működik, az áruházak területén található éttermek és boltok azonban csak 15 óráig várják a vásárlókat. Arról már korábban is írtunk, hogy a Tesco ebben a hónapban már nem tud online megrendeléseket kiszállítani, ezt az opciót csak áprilisban tudjuk újra használni. 

Az Auchanhoz hasonlóan a Tesco dolgozói is prémiumban részesülnek márciusban és áprilisban. A elismerő bónusz összege egy hónapra maximum bruttó 40 ezer forint, ami 176 ledolgozott óra után jár – derül ki a Napi.hu cikkéből. 

LIDL 

A LIDL változatlan nyitvatartási idővel várja a vásárlókat, azonban az előbbi két áruházhoz hasonlóan ők is arra kérik az embereket, hogy csak a szükséges mennyiségben vásároljanak, ne halmozzanak fel felesleges készleteket, lehetőleg menjenek egyedül vásárolni, használjanak bankkártyát a vásárláskor, és tartsák be az alapvető higiéniai előírásokat. 

,,Előfordulhat ugyanakkor, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban egyes cikkek kitöltési üteme az árupótlás időigénye miatt a szokásosnál hosszabb lehet" - hívja fel a figyelmet a szupermarket az esetleges fennakadások miatt. 

CBA 

A CBA egyelőre nem vezetett be semmilyen korlátozást, csupán arra kérik a vásárlókat, hogy kellő odafigyeléssel és távolságtartással, lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni a legszükségesebbeket. 

Penny Market 

Cikkünk megjelenéséig a Penny Market is csupán a biztonságos bevásárlás fontosságára hívta fel a figyelmet, korlátozások egyelőre egyik üzletben sem várhatóak. 

SPAR 

A SPAR a vásárlók érdekében már a múlt héten korlátozta a vásárlási mennyiséget, eszerint lédig termékek esetében 5 kg/termék, darabban értékesített termékek esetében 10 darab/termék a megengedett vásárlási mennyiség. A szupermarketlánc megnövelte a kéztisztítók és fertőtlenítők berendelésének mennyiségét, a munkavállalóknak kesztyű és fertőtlenítő jár, a pénztárnál dolgozók pedig az Aldihoz hasonlóan úgynevezett leheletvédő plexi mögül végezhetik munkájukat. 

Frissítés: A legtöbb Spar üzlet új nyitvatartási ideje szerint hétfőtől péntekig 6.30-19.00 között várja a vásárlókat. Az aktuális nyitvatartásról itt, a cég honlapján tájékozódhatsz. 

A SPAR limitet vezetett be az online vásárlásnál is. Hasonlóan a bolti látogatáshoz, az interneten is lédig termékek esetében 5kg/termék, darabban értékesített áruk esetében pedig 10 db/termék a maximálisan megrendelhető mennyiség. 

Az online rendelések népszerűsége miatt a SPAR március 30-tól bővíti az igénybe vehető kiszállítási idősávokat. Hétköznaponként 22-23 órára is lehet majd kiszállítást kérni. 

 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!