Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronavírus: A legnagyobb netes butaságok a koronavírusról és a megfékezéséről

Nézzük, mivel ijesztgetik és manipulálják az otthonragadt, és összeesküvés elméletekre fogékony embereket a neten.

Vodkából is lehet kézfertőtlenítőt gyártani!

A vodkában sok alkohol van, ami fertőtlenítő hatású, de sajnos az csupán a berúgáshoz elég, nem a vírusöléshez. Utóbbihoz legalább hatvan százalékos alkoholra van szükség, de még így sem túl ésszerű a szappant lecserélni a nagybácsi hatvan fokos kerítésszaggató pálinkájára.

A sósvizes-ecetes öblögetés megöli a koronavírust

Bár a sósvizes öblögetés segít a torokfájásnál, de a vírusokat nem tudja megölni. Jobb, ha belenyugszunk, hogy akármit próbálnak nekünk javasolni, ami „csináld magad” vírusölő, az nem fogja megakadályozni, hogy a vírus lemenjen az ember tüdejébe, ahhoz ugyanis a házi készítésű szerekben kéne légmentesen áztatni a légutakat; az pedig 100%-ban lenne halálos, nem 0,5%-ban, ahol a koronavírus halálozási aránya a járvány lefutásával várhatólag megáll.

A hajszárító forró levegője megöli a koronavírust

A hajszárító levegője felmelegíti és kiszárítja a felületet, amire fújják. A hajszárító ennyit tud. Ez egy nagyon hasznos találmány azoknak az embereknek, akiknek van haja, igazából nem arra fejlesztették ki, hogy a torkunkba fújjuk vele a levegőt. Attól függetlenül persze ezt megtehetjük, de azon kívül, hogy kiszárad a torkunk és hülyén nézünk ki, nem fog történni semmi.

A koronavírus azért szabadult el, mert a kínaiak megették a denevéreket

Az a video, amiben egy nő denevérlevest eszik, és amiből a feltételezés kiindul, nem is Kínában készült. Ettől függetlenül persze valószínű, hogy a denevéreken keresztül indult el a vírus az emberek felé, de inkább más közvetítő állatok segítségével, mint például a tobzoska. Próbáljuk meg nem leminősíteni más vidékek kultúráját annak alapján, hogy milyen állatokat tartanak ehetőnek, de azért fogadjuk örömmel, hogy a Kínai kormány betiltotta a kutyák megevését, mégha a tobzoskákra vonatkozóan még nem is hoztak ilyen jellegű intézkedéseket. Ugyanakkor ez nem is lenne szükséges, még akkor sem, ha Kínában valóban lennének tobzoskafogyasztók, mert jelen pillanatban kétséges, hogy bárki is a cuki tobozfelületű kisállatok közelébe merészkedne.

A tömegközlekedés a legveszélyesebb hely, ahol tartózkodhatunk

Nos, nem: az orvosi rendelő a legveszélyesebb hely, ahol most lehetünk. Ott ugyanis sok a beteg ember, lényegesen több, mint a BKV járatain. Persze, a tömegközlekedés sem ideális, pláne, ha olyanokkal utazunk együtt, akik éppen az orvoshoz igyekeznek és tüsszögnek. Itt az ideje elővenni a bicikliket, rollereket, vagy visszaszokni a jól bevált gyaloglásra: ez menni fog, hiszen ugye csak az hagyja el a lakást, aki fiatal és makkegészséges.

A Simpson családban előrejelezték a koronavírust

Nem nehéz előrejelezni valamit, ami esélyesen meg fog történni. A virológusok évek óta folyamatosan nyomják, hogy túl sokan vagyunk a világon, ennek következtében túl nagy közelségbe kerültünk olyan állatokkal, akikkel nem kéne, és ez vírusok emberre terjedését fogja okozni. Bármilyen írásos, vagy filmes anyag, ami ezt úgymond „megjósolta”, körül-belül annyira volt kreatív, mint amikor 2000-ben megjósolták, hogy majd lesznek videóhívások.

Táplálékkiegészítőkkel le lehet győzni a koronavírust

Nem lehet. Ismételjük együtt: nem lehet. És aki ezeket próbálja most eladni a rettegő népeknek, az megy a rendőrségre. Persze, nem árt, ha szedünk vitaminokat, de sem a homeopátiás szerek, sem a hidrogén peroxid, sem semelyik egyéb kamurecept nem fog hatni a koronavírus ellen. Vajon azon lenne a világ több ezer orvosa, hogy teszteljék, hogy melyik gyógyszer hathat a vírus ellen, és párhuzamosan fejlesszék a védőoltást, ha a vírust le lehetne győzni valami házi kotyvalékkal? Akinek erre egy újabb összeesküvéselmélet a válasza a világ kormányaival, vagy a gyógyszergyártó cégekkel kapcsolatosan, az persze próbálkozzon: csak ne azokkal a szerekkel, amelyek egyébként veszélyesek, különben a hiszékenysége miatt fog a sürgősségin kikötni, ahol viszont simán elkaphatja a koronavírust.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!