Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronavírus: Megdőlt az eddigi legnagyobb tévhit a betegséggel kapcsolatban

Bizony, nem csak az idősek kaphatják el a vírust, ahogyan azt eddig hittük. Vigyáznunk kell a gyerekekre is.

Nemrég még mindenki azt hitte, hogy a gyerekekre nem ártalmas a koronavírus, azonban egy új tanulmány szerint náluk is komoly tünetei lehetnek, ugyanis a vírus receptorai más konfigurációban működhetnek felnőtteknél és gyerekeknél.

A WHO éppen ezért arra figyelmeztet, hogy fel kell készíteni a babákat és a nagyon fiatal gyerekeket is COVID-19 ellen, ugyanis náluk is kialakulhatnak komoly tünetek, nem csak az idősek esetében.

Az egészségügyi világszervezet kiemeli, hogy Kínában több gyereket is kezeltek a súlyos koronavírussal.

„Fel kell készülnünk arra, hogy a gyerekek is komolyan betegek lehetnek” – mondta Dr. Maria van Kerkhove, a WHO újfajta fertőzésekkel foglalkozó osztályának vezetője.

A kínai járványügyi hivatal arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek 90 százalékban tünetmentesek, viszont 6 százalékban komoly tüneteket mutathatnak, míg felnőtteknél az utóbbi arányszám 18,5 százalék. Egyelőre az eltérés okát még nem tudják egyértelműen megmondani, de a szakértő virológus Bonnie Maldonado szerint elképzelhető, hogy a vírus receptorai más konfigurációban működnek felnőtteknél és gyerekeknél.

Ennek ellenére az továbbra is igaz, hogy a koronavírus a páciens korával egyenesen arányos komolyságú tüneteket mutat – emelték ki a CNBC-nek a szakértők.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!