Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronavírus: így tudsz segíteni a karantén ideje alatt is a rászorulókon

Soha nem volt még olyan fontos mások segítése, mint napjainkban. A gondok mindenkit érintenek, de fontos, hogy saját problémáink mellett ne feledkezzünk meg a rászorulókról!

Magyarországon mélyülő szegénységben él több százezer gyerek, aki a jelenlegi koronavírus-járvány idején óriási segítségre szorul. Az ők családjainak nincs pénzük arra, hogy felhalmozzanak 2-3 hétre való élelmiszert, netről rendeljék az ebédet, vagy számítógép segítségével tanuljanak. Sok gyerek él olyan családban, ahol a napi három étkezésről még álmodni se mernek, és naponta csak egyszer, az iskolában jutottak rendes főételhez, ami most épp zárva tart. A mélyszegénységben élő családoknak most tehát nagyobb szüksége van ránk, mint valaha.

A koronavírus-járvány a segélyszervezeteket, civil kezdeményezéseket is nehéz helyzetbe hozta. A fertőzés megelőzése érdekében hozott intézkedések következtében az adományozás is körülményesebbé vált. A személyes érintkezések korlátozása miatt sokan szembesültek azzal, hogy adományaikat nem tudják sem elvinni, sem átadni.

Rendelkezz adód 1%-ról!

Jelen helyzetben mindennél fontosabb, hogy május 20-ig rendelkezz a személyi jövedelemadód 1+1%-os felajánlásáról. Adományozz, és segítsd a segélyszervezetek, a civilek és az egyházak munkáját! Bővebb információért kattints IDE!

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány szervezetet és kezdeményezést, melyeken keresztül most főleg pénzadománnyal, később pedig más felajánlásokkal támogathatod a nehéz helyzetben lévő, rászoruló embereket és családokat.

Továbbra is menti a menthetőt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Az élelmiszermentés és a rászorulók ellátása a nehéz egészségügyi helyzetben is rendkívül fontos. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta azon dolgozik, hogy a boltok ne dobják ki a lejárt előtt járó élelmiszert, hanem adják a rászorulóknak. A szervezet vállalati partnereitől továbbra is várja az élelmiszer felajánlásokat, raktáruk folyamatosan üzemel. Tekintve azonban, hogy a boltok szinte ki lettek fosztva, most a pénzadományokra is nagyobb szükség van. Legyél te is élelmiszermentő, támogasd őket!

Tisztító- és tisztálkodószereket gyűjt az Age Of Hope 

Ahogy minden tavasszal, az Age Of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány idén is tisztító- és tisztálkodószer-gyűjtő kampányt szervez. Az új koronavírus-fertőzés terjedésére tekintettel, elsősorban kéz és felület-fertőtlenítő szereket szeretnének vásárolni, eljuttatni azoknak a családoknak, akik saját erőből ezt nem tudják megtenni. A tárgyi adományokat az EURO MINI STORAGE-ben (1097 Bp. Gyáli út 50) várják.

Vitaminokat ad az időseknek és rászorulóknak a Budapest Bike Maffia

Vitaminadományokat vár a Budapest Bike Maffia, az adományokból a rászorulókat és az időseket szeretnék segíteni. Azoknak is van lehetősége adakozni, akik most nem akarnak kimozdulni otthonukból. A szervezet webshopjában megvásárolhatóak a VITAMINBOOM kuponok, melyek megvásárlásával a vitaminbeszerzést segítheted.

A Budapest Bike Maffiára rengeteg feladat hárult a koronavírus-járvány miatt, ezért létrehoztak egy csoportot, ahova olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szívesen segítenének a munkájukat.

A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet azoknak gyűjt, akiknek nincs hol otthon maradni

A szervezet a hajléktalanokat segítő központokban és családok átmeneti otthonaiban több száz rászorulónak nyújt menedéket. A otthontalanoknak is szüksége van a támogatásra, a vírus elleni védekezésben használt fertőtlenítőszerekre. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezett emellett mindent megtesz, hogy az átmeneti otthonokban élő családok gyermekei se maradjanak ki a rendkívüli digitális oktatásból. SEGÍTS NEKIK ITT, hogy a járványhelyzetben is segíthessenek.

+1 Liszteskönyvvel buzdítunk a támogatásra

Elkészült a Liszteskönyv, mely egyedülállóan a Magyar Vöröskereszt, a Nosalty és a Publicis Groupe Hungary kezdeményezéséből valósult meg.

A receptkönyv letölthető: INNEN, és Támogasd a Vöröskereszt munkáját ITT!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!