Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronavírus: Utánajártunk, járhatsz-e most edzőterembe

A szakértők szerint nagyon oda kell figyelni, ha a koronavírus idején sportolni szeretnénk. Mutatjuk, miért.

Dr. Norman Show szerint az edzőtermekben viszonylag magas a fertőzés kockázata a testnedvek miatt, de ez nem feltétlen jelenti, hogy le kell mondani az edzőterembe járásról, csupán annyit, hogy jobban oda kell figyelnünk bizonyos dolgokra.

Egy másik szakértő, Dr. John Whyte is osztja a véleményét. A WebMD egészségügyi portál szakértője elmondta, hogy az edzőterem, mint minden más nyilvános hely, addig teljesen biztonságosnak mondható, amíg megtesszük a kellő óvintézkedéseket. Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, így kicsi annak az esélye, hogy a közös tárgyak megérintésével elkaphatnánk. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a lehetősége annak, hogy egy tüsszentés vagy köhögés miatt fertőződjünk meg, mint annak, hogy közös eszközöket használunk másokkal. 

Dr. Whyte szerint nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus izzadság útján terjedne. 

„Ez egy légzőszervi vírus, tehát a vírus a tüdőben támad. Az izzadság ebből a szempontból nem veszélyes.”

Mindehhez dr. Aruna Subramaniant, a Stanford Egyetem professzora azt is hozzáteszi, hogy a krónikus betegséggel élőknek azonban fontos elővigyázatosabbnak lenni, és nekik érdemes inkább otthon maradni.

Más vélemények szerint fokozottan kockázatos

Philip Tierno egyetemi professzor szerint azonban bármilyen hely, ahol egyszerre sok ember gyűlik össze, lehetőséget ad arra, hogy átadjuk egymásnak a kórokozókat.

Mivel az edzőtermekben emberek százai fordulnak meg egy nap alatt, a veszély akkor sem elhanyagolható, ha nincs járvány. Most azonban sokkal magasabb a kockázat."

Ha valaki például úgy megy edzőterembe, hogy már hordozója a vírusnak (tudta nélkül is), és megfogdossa az eszközöket, amiket utána nem tisztít meg, akkor minden, amihez hozzáért, növeli a fertőzés esélyét, hiszen a koronavírus egy ideig életben maradhat az adott felületen is. A professzor azonban hozzá teszi: ha nem is megyünk le az edzőterembe, akkor is mozogjunk minden nap, hiszen ezzel erősítjük az immunrendszerünket, és ellenállóbak leszünk a fertőzésekkel szemben.  

Fontos!

Akik nem érzik jól magukat, lázasak, betegek vagy köhögnek, semmiképpen ne edzenek, önmaguk és társaik védelmében sem. 

Ezeket olvastad már? 

via 

via 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!