Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kóstolj bele a hazai ízekbe!

Ugye, mennyivel jobban esik egy fogás, ha hazai termékek, magyar alapanyagok felhasználásával készült? Csak egy karnyújtásnyira van Tőled a megoldás. (x)

Melyek azok az alapanyagok, amelyek hazánkban teremnek, és büszkeséggel tölt el bennünket már csak a gondolat is, hogy az ezekből készült ételeket fogyaszthatjuk? Gyűjtöttünk nektek közülük egy párat, és hozzájuk még recepteket is ajánlunk a Nosalty tárházából.

Makói hagyma

Most a híres alkoholos italokról – mint a Tokaji aszú vagy az Unicum – nem írunk litániákat, inkább a gyakrabban használt élelmiszerekről szólunk. Ezt a listát is az egyik olyan magyar élelmiszerrel kezdjük, amely legtöbb ételünkben szerepel. Hagyma nélkül nincs lecsó, pörkölt és gulyás. Kijelenthetjük, a makói hagymával kezdődik minden valamirevaló magyaros fogás!

Szegedi és kalocsai paprika

Tagadhatatlan: a legkeresettebb magyar termék a magyar fűszerpaprika. Nemcsak hazánkban találhatjuk meg minden háztartásban, de külföldön is ez az, amit a leginkább keresnek és számon tartanak. Csodálatos, édeskés íze tökéletesen felismerhető, nem összetéveszthető. Színező képessége már-már festői magaslatokba tör. Nem mondanánk le róla semmiért!

Szabolcsi alma

Gyermekkorunk kedvence ez a napérlelte gyümölcs. Püré formájában ezzel kezdtük a táplálkozást, és a mai napig ez a leggyakoribb gyümölcs a konyhapultunkon. Nem véletlen, hogy a gyümölcslevek, rétesek és piték közül is szívesen választjuk az almásat.

Szatmári szilva

Még csak most jön a szezonja, de már előre dörzsöljük a tenyerünket, milyen finom lesz a belőle készült szilvásgombóc és a hosszan főzött, sűrű, sötét lekvár. Az idősebbek rögtön a pálinkára gondolnak neve hallatán. Ilyen ízig-vérig magyar ital, ami erejével felpezsdíti a vérünket, nincs is talán az egész univerzumban.

Mangalica

Göndör, fürtös és a miénk. A mangalica nemcsak küllemében extravagáns, ízében is elkápráztatja kóstolóit. A belőle gyártott sonka, kolbász, hurka, felvágottak, szalonna és disznósajt igazi élményszámba mennek. A legjobb magyar ételekhez szívesen használunk mangalicát.

Szürkemarha

A tehénről elsősorban a tej jut eszünkbe, mert tudjuk, milyen jól esik reggel egy jó hideg pohárnyival indítani a napot. A szürkemarha, az alföldi gulyák betyárja viszont a legjobb ízű marhagulyást és a friss parasztkenyérrel tunkolt bográcsos marhapörköltek emlékét idézi fel. A nyár sztárja, a baráti összejövetelek csúcspontja pedig a faszénen pirított steak. Reméljük, lesz még részünk benne ebben a szezonban!

Libamáj

Liba melle rozéra sütve, liba combja párolt káposztával és tört, hagymás burgonyával, és ott jön a mája, ami valódi kincs. Minden további eljárás nélkül olyan, mint egy pástétom, csak egy könnyed sütéssel is valódi kuriózum. Az ünnepi asztalok gyöngye, amelyet bármelyik nap szívesen odaengednénk az étkezőasztalunkra.

+1 ötlet

A valódi, jó minőségű magyar alapanyagok felhasználásával készült termékek tényleg csak egy karnyújtásnyira vannak tőled.

A kiváló hazai termékek most beszerezhetőek a LIDL áruházakban, az akciós árakért kattints ide!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!