Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legjobb leveskészítési praktikáink

Egy jó meleg leves ilyenkor aranyat ér! Amíg nem csenget a tavasz az ajtónkon, főzzünk többször a héten. Hogy milyet és hogyan? Segítünk!

Variáljuk kedvünkre: kezdjük a legkiadósabb gulyással – bab és csipetke is kerülhet bele. Folytassuk húslevessel. Marhalábszárral és velős csonttal az igazi, de csirkefarhátból és aprólékból is csodálatos. Ha sertéshús, akkor pedig az orjaleves a legjobb! Tegyünk bele minél több zöldséget, másnap ezekből fantasztikus krémleves lehet, már csak egy kevés zsemlekockát kell pirítanunk hozzá. Kalandozzunk olasz vizekre egy minestrone erejéig, majd jöhetnek az ázsiai kókusztejes, citromfüves változatok. Aztán térjünk vissza a magyar konyhába, hiszen a daragaluska és a májgombóc a legfinomabb levesbetétek!

Tradicionális gulyásleves

Marhahússal az igazi, de főzhetünk hamis gulyást is csipetkével. Sőt, csirkéből sem utolsó!

Hagyma dinsztelése

Minden gulyásleves legfontosabb tényezője és alapja a sok-sok dinsztelt hagyma!

Velőscsont főzése

A marhahúslevesbe tegyünk velős csontot, ettől lesz igazán finom és kiadós. Aztán jöhet a fokhagymás pirítós és a tetejére a velő. Hmmm, de finom!

Melyik krumpli mire való?

Nem mindegy milyen krumpli kerül a levesbe. Ha szétfő, akkor inkább egy krémlevesre hasonlít majd a végeredmény!

Só semlegesitése 2.

Akkor viszont jól jöhet egy pár szem krumpli ha elsóztuk a levest, de itt egy másik praktika is erre az esetre.

Krémlevesek sűrítése

A maradék húslevesből és főtt zöldségekből készülhet is a krémleves. Ne liszttel, burgonyával sűrítsük!

Rántás helyett

Nem csak burgonyával, mással is sűríthetjük még a levest. Katt a képre!

Májgombóc szaggatása

Mindenki másképp csinálja. Te hogyan szaggatod a májgombócot?

Májgombóc kifőzése

Nagymamáink is így készítették a májgombócot, nem lett zavaros egy leves sem!

Hamis májgaluska

Nincs friss máj, kicsi csalással azért még kerülhet májgombóc a levesbe!

Mi mindenre jó az alaplé?

Megmaradt húsleves, de zöldség egy szem sem? Használjuk más ételek elkészítéséhez.

Leves zsírtalanítása

A hűtött levest könnyű zsírtalanítani, a tetején megdermedt zsírréteget egyszerűen csak lekanalazzuk róla. Melegen is van mód erre!

Habkönnyű daragaluska

Vajat a daragaluskába! Ettől lesz könnyű és puha.

Kókusztej házilag

Drága a kókusztej? Ez nem lehet akadálya annak, hogy ázsiai leveseket készítsünk! A házi gyártmány vízzel és tejszínnel is nagyszerű.

Fűszerek eltávolítása az ételből

A tartalmas magyar, ugyanakkor az ázsiai levesek is igen fűszeresek. Aki nem szeretne nagyobb darabokra harapni kösse össze őket, így tálalás előtt könnyen kiemelheti az ízesítő zacskót a lábasból.

Olvastad már?

Osztrák leveskedvencek

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!