Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leszámol egy tök felesleges dologgal a Penny

Évente 160 ezer kilogrammal kevesebb műanyag kerül majd a kukába!

A szupermarketekben kapható uborkákra általában szép, fényes műanyagot húznak. Hogy mi ezzel a baj? Csak annyi, hogy ez a csomagolás a zöldség felhasználásakor a kukában landol. A német REWE Csoport most úgy döntött, hogy eltávolítja a védőfóliákat az uborkákról, ezzel évi 160 ezer kilogrammal csökkentve a műanyaghulladék-termelést. A kiskereskedelmi cég közleményben tudatta, hogy a szektor összes szereplőjével szorosan együttműködve, új szállítási módszereket dolgoz ki.

Ez is érdekelhet!

Szlovákiában már biztos eltűnik a műanyag 2021-re

Az uborkán található műanyag egyébként fontos védőfunkciót tölt be, megóvja a zöldséget a kiszáradástól, megtartja a frissességét, mivel az 97%-ban vízből áll. A csomagolás azonban óriási károkat okoz a környezetekünkben.

Sok más üzletlánc mellett a Penny Market is a németországi REWE Csoport tagja. Az uborkák borításai egyelőre csak a német boltokban tűnnek el. Mint a kiskereskedelmi cégnél elmondták, szélsőséges időjárási viszonyok esetén előfordulhat, hogy egy vékony csomagolás visszakerül a zöldségre, aminek minőségét a szállítás során meg kell őrizni. Valószínűsítik azonban, hogy az esetek 95%-ban az uborka műanyag nélkül kerül a boltokba.

2025 végére a REWE, azon belül a Penny Market 20%-kal kevesebb műanyagot szándékozik használni a saját márkás termékek csomagolásánál. Emellett 2020-ra a papírcsomagolások anyaga csak ellenőrzött, fenntartható forrásból származhatnak.

Ezeket olvastad már?

via ESM

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!