Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leteszteltem a KFC újdonságát, és ért némi meglepetés

A halloumi sajtos hamburger után ismét egy újdonság érkezett a hazai KFC-be. Ezúttal a mexikói ízeket párosították a rántott csirkével. Kipróbáltam, és meglepődtem!

Még feleszmélni sem volt időm azután, hogy megkóstoltuk a KFC vega hamburgerét, a gyorsétteremlánc ismét újdonsággal rukkolt elő. Elhozták nekünk a Locos Tacos-t, egyből három variációban: Original Nacho Taco, Hot Salsa Taco és Gauco Taco.

Akik ismernek, azok tudják, hogy imádom a mexikói ételeket, és bár jobban szeretem a burritot vagy a quesadillát, úgy döntöttem, adok egy esélyt a KFC tacóinak. A mexikói ihletésű finomságokat csak néhány napja lehet kapni, de akkora népszerűségnek örvendnek, hogy két étteremben sem tudtak velük szolgálni. Végül az Erzsébet körúti KFC-ben szerencsével jártam.

A tacók kicsik, egy adagot nem is lehet vásárolni, csak úgy, ha csirkeszárnyakat kérünk hozzá. Így az ár 990 forint. Kettő tacóért 1190 forintot, háromért 1590 forintot kell fizetni. Menüben ugyanezek 1790 forintba és 2190 forintba, boxban 2190 forintba és 2590 forintba kerülnek. Ami nekem különösen tetszett, hogy az étel csomagolásának megadták a módját:

Kíváncsian vártam, mit rejt ez a menő doboz. Egy kicsit féltem, hiszen korábbi tesztevéseim során jártam már úgy, hogy egyáltalán nem azt kaptam, ami a plakáton szerepelt. Valljuk be, nincs ebben semmi meglepő. Vagy mégis? Amikor felnyitottam a dobozt, egy kicsit meglepődtem...

Három korrektül megpakolt, jó hőmérsékletű kicsi tacót láttam, amik majdnem olyan jól néztek ki, mint a hirdetőtáblákon szereplő termékek. Most már csak az a kérdés, hogy milyen az ízük! 

Hot Salsa Taco

Szeretem a pikáns ételeket, ezért a sort a csípős tacóval indítottam, amiből nem hiányozhatott a KFC csípős csirkéje, a jalapeno és a csípős szósz. Bár a tortilla színezett, az ízén nem érződött semmi, a kukoricán kívül. Pont annyira volt csípős, amennyire szeretem!

Original Nacho Taco

Vicces, de ez a taco sokkal jobban nézett ki a valóságban, mint a reklámplakátokon. Nagyon megpakolták sajttal, amiért plusz pont jár. Ízvilágában viszont ez volt a legunalmasabb számomra. A sajt egy picit íztelen volt, és a tortillát is inkább semlegesnek mondanám, mintsem finomnak.

Guaco Taco

A guacamole szósz egyszerűen isteni, főleg, ha házilag készítjük. Mivel a KFC egy gyorsétteremlánc, ezért nem várható el, hogy minden nap bekeverjék az avokádókrémet. Ennek ellenére, a Guaco Tacón található szósz teljesen rendben volt, nem volt erős majonézíze, mint néhány bolti változatnak, inkább az avokádó dominált. A pico de gallo szósszal és a rántott csirkével szuper triót alkotnak. Meglepően jóízű volt a tortilla is, enyhe avokádós beütéssel.

Összességében pozitívan csalódtam a KFC tacóiban. Egyedül a sajtos volt egy kicsit unalmas, de a másik két ízt lehet, hogy újra megkóstolnám!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!