Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lewis Hamilton sokkoló videóval bátorít mindenkit, hogy vegán legyen

A Forma1-es világbajnok nem csak azért váltott a vegán életmódra, hogy egészségesebb és erőteljesebb legyen a versenyeken.

A tavalyi Forma1-es világbajnok még 2017-ben nyilatkozta, hogy életmódot vált, és vegán lesz. Állítása szerint egy dokumentumfilm hatására hozta meg a döntést, amiben azt taglalták, milyen káros hatásai vannak a húsfogyasztásnak. Persze az is közre játszott, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, hiszen a légszennyezés, ami a marhatenyésztésből származik, nagyobb mértékű, mint ami a repülőgépekhez és autókhoz köthető.Most viszont Instagramján osztott meg egy sokkoló videót az állattartás borzalmairól, ezzel ösztönözve mindenkit a vegánságra:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

„Olyan világban élünk, ahol az emberek azt hiszik, hogy az ő életük többet ér, mint egy állaté. Az étel, amit megveszünk és megeszünk ma, otthon vagy az éttermekben, ilyen helyekről érkezik. Ezért lettem vegán, mert nem akarom támogatni ezt a barbár viselkedést, és állatok millióinak lemészárlását. Számomra ez semmiben nem különbözik a több millió ember leölésétől a háborúkban. Ez elfogadhatatlan, és közösen kell dolgoznunk, hogy változtassunk rajta” – írta a posztja alá, amit már majdnem 1 millióan láttak.

Egyébként Hamilton annyira elkötelezte magát, hogy nemrég egy vegán hamburgerezőt is nyitott. A célja nemcsak az egyre szélesebb körű vegán közönség étkezési igényeinek kielégítése, de szeretné, ha a húsevők számára is bebizonyosodna, hogy a húsmentes ételek is finomak és teljes értékűek. 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Instagram 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!