Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A magyar méhállomány fele kipusztult tavasszal, a helyzet igen aggasztó

A magyar méhállomány fele odalett tavasszal, nem tudjuk, milyen komoly következményei lehetnek ennek, de a helyzet kétségbeejtő. Az okokat még mindig keresik.

Háromezer magyar méhész és külföldi szakember részvételével került sor múlt héten a 31. Jászberényi Nemzetközi Mézvásárra, ahol a legégetőbb téma a tavaszi tömeges méhpusztulás volt. Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta, annyira komplex oka van a tragikus méhpusztulásnak, hogy az elemzés akár egész télen át eltarthat.

Az első laboreredmények azt mutatják, hogy a napraforgó virága nem tartalmaz semmilyen vegyszert, és ez jó hír a fogyasztók számára, viszont így sajnos nincs meg a pusztulás konkrét oka.

Receptajánló:

Magyarországon közel 20 ezer méhész dolgozik, összesen mintegy 1,2 millió méhcsaláddal. Tavasszal viszont – a napraforgó virágzása idején – sajnos a magyar méhcsaládok fele odaveszett, főként a Duna-Tisza közi megyékben.

A kijáró méhészek az összes virágport, nektárt, vizet hordó méhüket elvesztették, és fogalmuk sincs, hogyan fogják helyrehozni az elszenvedett károkat.

Magyarország évente 20 ezer tonna mézet exportál, nagyját az Európai Unióba. A legkeresettebb termék egyébként a hungarikumnak számító akácméz.

Ezeket láttad?

via infostart

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!